AirPods Live Luisteren

Gerucht: ‘AirPods met draadloze oplaadcase begin 2019, nieuw model in 2020’

Ben je nog strategisch aan het plannen wanneer je je eerste of volgende setje AirPods gaat aanschaffen, dan kun je je vastklampen aan de uitspraken van Ming-Chi Kuo.

Nieuwe AirPods in 2020, nieuwe oplaadcase voor 2019

Kuo schrijft het in een research-notitie over Apple’s toeleveringsketen. De analist voorspelt dat nieuwe AirPods met een draadloze oplaadcase in het eerste kwartaal van 2019 zullen verschijnen. In het eerste kwartaal van 2020 zal een nieuw model volgen, met een ander design. Beide ontwikkelingen zullen gunstig zijn voor de verkoopcijfers, denkt Kuo.


Kuo voorspelt dat Apple in de jaren 2017, 2018, 2019, 2020 en 2021 respectievelijk 14-16 miljoen, 26-28 miljoen, 50-55 miljoen, 70-80 miljoen en 100-110 miljoen stuks van de AirPods gaat verkopen. Het nieuwere model met draadloze oplaadcase zal nog veel nieuwe gebruikers trekken, terwijl het nieuwe design vooral interessant is voor mensen die aan vervanging toe zijn. De AirPods dateren alweer uit eind 2016 en tegen die tijd zijn de AirPods van de mensen van het eerste uur alweer 3,5 jaar oud.

MacBook Pro 2018 toetsenbord met AirPods.

Kuo denkt dat de nauwe integratie tussen iOS en Mac ook zorg voor een extra verkoopboost. AirPods zijn volgens Kuo het meest populaire accessoire ooit en het groeit sneller dan veel andere Apple-producten. Momenteel heeft nog geen 5 procent van de iPhone-gebruikers een setje AirPods, dus er zijn nog genoeg mogelijkheden voor groei. Met meer dan 1 miljard iPhone-gebruikers wereldwijd is de potentiële markt enorm.

Bijna een jaar geleden voorspelde Kuo dat Apple in de tweede helft van 2018 een nieuw setje AirPods zou uitbrengen, maar dat is niet gelukt. Het zou iets te maken kunnen hebben met Apple’s problemen met de AirPower oplaadmat, die bij voorkeur gelijktijdig op de markt moet komen.

Van een tipgever kregen we overigens een melding dat het momenteel lastig is om op bepaalde plekken AirPods aan te schaffen. De voorraad van Amac zou zelfs terug zijn gestuurd naar de leverancier, maar dit is een gerucht dat we nog niet hebben kunnen verifiëren. Wil je momenteel nieuwe AirPods kopen, dan vind je in ons artikel informatie over prijzen en verkooppunten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2018, 18:48
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Geruchten
Onderwerp airpods
Device AirPods
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.