Hi.Brain op iPhone

Hi.Brain: Belgische training wil je van smartphoneverslaving afhelpen

Smartphoneverslaving is een groeiend probleem, maar je kunt er iets aan doen. Bijvoorbeeld door Apple's Schermtijd te gebruiken... of door een Hi.Brain training te volgen.

Hi.Brain-training tegen smartphoneverslaving

Hi.Brain is gemaakt door een Belgische neuropsychologe Katelijn Nijsmans en probeert je zover te krijgen dat je je iPhone (of andere smartphone) minder oppakt. Tot 1 januari kunnen alleen klanten van de Belgische Apple-verkoper Switch het gebruiken, daarna staat het programma open voor iedereen. De online trainingen maken je mentaal sterker, zodat je makkelijker nee kunt zeggen tegen overmatig smartphonegebruik en het apparaat wat vaker laat liggen. Er is ook aandacht voor voeding, slapen en bewegen.


In Hi.Brain ga je je schermtijd bijhouden, wat natuurlijk makkelijker is nu Apple de functie standaard in iOS heeft ingebouwd. Ook moedigt Hi.Brain je aan om minder notificaties in te stellen, zodat je minder geleefd wordt door je smartphone. Door regelmatig even offline te gaan geef je je brein wat down-time en kom je tot creatievere inzichten. Het helpt om dan bijvoorbeeld iets simpels te doen, zoals figuurtjes tekenen. Tegelijk wordt je brein weerbaarder.

Gratis via Switch
Het programma bevat ook tips over boeken die je kunt lezen en apps die je kunnen helpen om van je verslaving af te komen. De Belgische Apple Premium Reseller Switch geeft de training gratis weg aan klanten. Vanaf januari kan iedereen eraan deelnemen voor een prijs van 35 euro voor 9 weken. Er komt ook een app, zodat je op de smartphone zelf kunt leren hoe je je smartphone vaker kunt wegleggen.

Het is de vraag of Hi.Brain nog wel nodig is, nu steeds meer techbedrijven tools aanbieden om het smartphonegebruik te verminderen. Zo heeft Apple Schermtijd en Google een functie genaamd Digitaal welzijn. In Instagram en Facebook kun je sinds kort zien hoeveel tijd je hebt doorgebracht in de app en je kunt ook het gebruik verminderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2018, 9:32
Categorie Achtergrond
Onderwerp verslaving
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.