Sunrise Agenda krijgt ondersteuning voor desktop en apps

Sunrise Agenda voor iPhone en iPad is voorzien van desktop ondersteuning in de webbrowser en integreert nu met Evernote, Songkick en Github.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Sunrise Agenda iPad screenshotEr staat geen rem meer op Sunrise Agenda. De agenda-app voor iPhone introduceerde dit jaar al een weekoverzicht en iPad-app, en laatst werden ook al allerlei informatieve kalenders van het Nederlandse SchedJoules aan de app toegevoegd. In de nieuwe versie 2.4 kan je Sunrise Agenda synchroniseren met de webbrowser op je computer en wordt de integratie gezocht met allerlei andere apps op de iPhone, waaronder Evernote – de populaire notitieapp.

De synchronisatie met Sunrise Agenda in een webomgeving is al twee weken een groot pluspunt aan deze nog steeds gratis te downloaden applicatie, maar nu wordt de mogelijkheid ook gecommuniceerd in de App Store. In de webomgeving zie je net als in de app je afspraken uit verschillende (gedeelde) agenda’s, verjaardagen van Facebook en sinds deze versie ook verjaardagen van personen uit de contactenlijst op je iPhone. De website bevat een weekoverzicht en maandweergave, een snelkiezer voor een datum en een handige optie om meteen bepaalde agenda’s uit beeld te filteren of juist weer te geven.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Sunrise Agenda 2.4 is ook een noemenswaardige update voor de agenda-app zelf. Die integreert voortaan met verschillende applicaties, al legt de applicatie helaas niet uit hoe het precies werkt. Het komt hierop neer: als je de eerste ondersteunde applicaties afspraken in je agenda laat zetten, worden ze gesynchroniseerd tussen Sunrise en de dienst. Herinneringen die je zet vanuit Evernote in je agenda, kan je aanpassen in Sunrise. Je kan automatisch reisplannen vanuit Tripit doorzetten naar Sunrise. Log je uren en klussen in Github of Asana? Je kan ze allemaal tonen en bijschaven. En zet Songkick een concert waar je naartoe gaat voor je in de agenda, dan kan je die in Sunrise zien en in Songkick openen op een kaart.

Het handvol applicaties dat nu wordt ondersteund, moet in de toekomst behoorlijk worden uitgebreid door Sunrise. Met het tempo waarin de laatste toevoegingen elkaar opvolgen, nemen we dat van Sunrise aan.

Downloaden: Sunrise Agenda (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:22
Categorie Apps
Onderwerpen activity, agenda, evernote, github

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.