Updates in de App Store.

Zie je ineens meerdere oudere app-updates? Dit is er aan de hand

Opende je de App Store vanochtend en zag je ineens oudere app-updates van een paar weken of zelfs een maand geleden? Het ligt niet aan jou of je iPhone, want Apple heeft van sommige apps de meest recente update opnieuw doorgestuurd. Dit is er aan de hand.

Oude app-updates vanwege verlopen Apple Watch-certificaten

Elke app heeft certificaten. Hiermee controleert je iPhone of een app kan worden geïnstalleerd. Door een fout aan Apple’s kant bleken deze certificaten van sommige apps niet goed te gaan. Om dit op te lossen heeft Apple van de getroffen apps de meest recente update opnieuw verstuurd. De getroffen apps hebben één ding met elkaar gemeen: ze hebben allemaal een Apple Watch-versie.


Het blijkt namelijk te gaan om een probleem met de certificaten van de specifieke Apple Watch-apps. Door dit probleem konden sommige apps niet geïnstalleerd worden op de Apple Watch. Mocht je dus de afgelopen dagen problemen ervaren hebben met het installeren van Apple Watch-apps, dan weet je nu waar dit aan ligt.

Oude updates van Apple Watch-apps.

Ontwikkelaars zijn door Apple via e-mail op de hoogte gebracht. Zij hoeven verder geen actie te ondernemen. Het enige wat gebruikers zelf moeten doen is de meest recente app-update installeren om dit probleem op te lossen. Heb jij updates op automatisch staan, dan kun je het beste even handmatig updaten om te zorgen dat de apps weer werken.

Nog meer Apple Watch-updates verwacht
Dit is bovendien meteen een goed moment om eens te kijken welke apps op je iPhone eigenlijk een Apple Watch-variant hebben. Van sommige Apple Watch-apps wist je mogelijk niet eens het bestaan af, terwijl je andere apps misschien jaren geleden al afgeschreven had omdat ze traag werkten. Er zijn echter steeds meer Apple Watch-apps de moeite waard, mede door de steeds betere specificaties van de Apple Watch.

De komende tijd zullen er ongetwijfeld nog veel meer Apple Watch-apps bijgewerkt worden vanwege de aanstaande Apple Watch Series 4. Deze krijgt een groter scherm, waardoor apps hiervoor aangepast moeten worden. Bovendien stopt met watchOS 5 de ondersteuning voor de originele WatchKit, waardoor apps uit 2015 mogelijk niet meer werken. Deze moeten ook bijgewerkt worden om ze nog te kunnen blijven gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2018, 9:19
Bron Bron MacRumors
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apple watch
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.