iPhone XI concept.

Opinie: Waarom ik uitkijk naar een 6,1-inch iPhone

Dit jaar komt Apple met drie nieuwe iPhones, waaronder waarschijnlijk een 6,1-inch iPhone met LCD-scherm. Dit zou wel eens het meest spannende toestel van dit jaar kunnen worden, om meerdere redenen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als we de geruchten mogen geloven, komt Apple dit jaar met een nieuw schermformaat voor de iPhone: 6,1-inch. Terwijl de iPhone X vooral opviel door de premium prijs en uitstraling, heeft de 6,1-inch iPhone heel andere kwaliteiten. Er zijn genoeg redenen om nu al enthousiast te worden over dit toestel.


Volgens geruchten wordt de 6,1-inch iPhone dit jaar het enige toestel met LCD-scherm. Dit zorgt voor lagere productiekosten en dus ook voor een lagere verkoopprijs. Ook krijgt dit toestel naar verwachting een aluminium behuizing in plaats van roestvrij staal, met als gevolg dat het toestel minder zwaar in de hand ligt. Het wordt dus een soort iPhone 8, mijn persoonlijke favoriet, maar met de eigenschappen van de iPhone X. En dat voor een redelijke prijs.

6,1-inch iPhone meest spannende toestel
Ik ben vooral benieuwd hoe het scherm van de 6,1-inch LCD iPhone eruit komt te zien. Volgens de geruchten krijgt dit toestel een vrijwel randloos scherm. In hoeverre kan Apple de beeldkwaliteit van LCD nog verder verbeteren? De iPhone 8 heeft al het beste LCD-scherm wat ik ooit gezien heb, maar hopelijk kan Apple nog verdere optimalisaties doorvoeren. Tel daar het lagere prijskaartje door het ontbreken van OLED bij op en je hebt een iPhone die in potentie voor veel meer mensen interessanter is dan bijvoorbeeld de grote iPhone X Plus, een van de andere verwachte iPhones van 2018.

Doorbraak voor Face ID
Heel wat mensen hebben de iPhone X overgeslagen omdat ze het toestel te duur vinden. Maar daardoor loop je ook vernieuwingen zoals Face ID. Het mooie van de 6,1-inch iPhone is dat er naar verwachting alle vernieuwingen van de iPhone X in zitten, behalve dus het OLED-scherm.

Analisten verwachten daarom dat deze 6,1-inch iPhone het populairste model van dit jaar wordt, mede door de prijs. Apple kan met deze nieuwe iPhone een veel grotere doelgroep aanspreken en laten kennismaken met Face ID. Apple zette in 2013 al de trend met de Touch ID-sensor in de iPhone 5s en deze 6,1-inch iPhone zou zomaar het laatste zetje kunnen zijn om Face ID definitief te laten doorbreken.

Hoe gaat ‘ie heten?
Een ander interessant punt van discussie is de naam van deze aanstaande iPhone. Gaat Apple net als bij de iPad Pro kiezen voor een naamgeving met het schermformaat? Dat zou betekenen dat deze iPhone straks de iPhone X 6,1-inch gaat heten. Traditioneel gezien kiest Apple bij iPhones juist voor meer herkenbare namen. iPhone XI is een mogelijkheid, maar we mogen ook niet vergeten dat naam iPhone 9 nog niet eerder gebruikt is.

Apple zal daarnaast ongetwijfeld nog andere troeven achter de hand houden, ook voor dit middelgrote model. De komende maanden zullen er genoeg geruchten zijn, maar het verlossende antwoord horen we pas in september 2018. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit.

In totaal komt Apple dit jaar met drie nieuwe iPhones. Twee toestellen die alleen qua formaat van elkaar verschillen (de opvolger van de iPhone X en de iPhone X Plus) en dus deze derde iPhone met 6,1-inch scherm. Alles over de 2018 iPhones lees je in ons aparte artikel.

Naar welke nieuwe iPhone ben jij het meest benieuwd? De opvolger van de iPhone X, de extra grote iPhone X Plus of de nieuwe 6,1-inch iPhone? Laat je mening horen in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2018, 17:29
Categorie iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, iPhone XR
Device iPhone 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.