Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts
iPhone vrouwen op bank

Nooit meer seks of nooit meer een iPhone? Zo denken de Nederlanders

Motivaction heeft onderzoek gedaan naar smartphoneverslaving onder Nederlanders. De resultaten zijn opmerkelijk.

Liever geen seks meer

Maar liefst 58% van de Nederlanders zou liever geen seks hebben dan een week zonder smartphone te moeten doorbrengen. Het verschil tussen mannen en vrouwen is daarbij nogal groot: 72% van de vrouwen kiest een week zonder seks, terwijl dit bij mannen 43% is. Bij jongeren kiest zelfs 81% voor de smartphone. Nooit meer seks? Daar heeft een derde van de Nederlanders wel oren naar, als ze maar hun smartphone mogen blijven gebruiken. En bij de jongeren tussen 18 en 24 jaar kiest zelfs 49% voor nooit meer seks.


Uit het onderzoek blijken nog meer opvallende cijfers, namelijk dat 17% van de Nederlanders (en 36% van de jongeren) liever een pink verliest dan nooit meer een smartphone te kunnen gebruiken. Een week zonder alcohol is iets waar 82% voor kiest, als ze maar wel de smartphone kunnen blijven gebruiken.

Mensen in Apple Store

Hoe sterk zijn iPhone-gebruikers gehecht aan hun merk?

Moet zo’n smartphone dan ook van een bepaald merk zijn, of zijn gebruikers wel bereid om te wisselen naar een ander merk? Voor 17% van de Nederlanders is geen enkel geldbedrag voldoende om hun favoriete merk smartphone aan de kant te zetten. Nederlandse Apple-gebruikers die wél van de iPhone willen afstappen, doen dat alleen als ze daar een bedrag van €203.390 (gemiddeld) voor krijgen. Nederlandse Samsung Galaxy-gebruikers zetten veel sneller hun favoriete merk aan de kant: voor €120.332 (gemiddeld) zijn ze bereid een ander merk te gaan gebruiken. Wellicht heeft dat ermee te maken dat er voor Android veel meer merken zijn en dan is de overstap naar een concurrent vrij gemakkelijk.

Meer achtergrond bij deze cijfers kun je beluisteren in de podcast Goed Verhaal (achter een betaalmuur). Bij Motivation kun je het rapport bestellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.