Philips Hue Go tafellamp in wit

Philips Hue Go draagbare tafellamp nu in de winkel

Na maanden vertraging
Met een flinke vertraging is de Philips Hue Go draagbare tafellamp nu eindelijk op brede schaal verkrijgbaar. De lamp zou afgelopen zomer al in de verkoop gaan.

Philips Hue Go draagbare tafellamp

We schreven in juni 2022 al over deze nieuwe Philips Hue Go tafellamp, die aan het einde van de zomer zou verschijnen. De Europese release werd verschoven naar begin 2023 vanwege vertraging bij de Europese certificatie, waardoor ook de productie moest worden uitgesteld. In de VS ging de lamp wel gewoon in de verkoop. Inmiddels is het zover en kun je ook bij meerdere Nederlandse winkels terecht, waaronder Coolblue en Bol.com.


Opvallende grip
De lamp is geschikt voor binnen en buiten, met een rating van IP54. Je kunt ‘m dus gerust een nacht buiten laten staan, ook als er tussendoor een regenbui langskomt. De oplader mag echter alleen binnenshuis gebruikt worden. Je kunt bij deze nieuwe tafellamp kiezen uit zwart of wit. Jammer is dat de witte versie wordt geleverd met een zwart laadstation en een erg opvallende groene siliconen grip aan de steel. Die is bedoeld om ‘m gemakkelijker te kunnen verplaatsen. Bij de zwarte versie is de siliconen grip in wat onopvallender grijs uitgevoerd.

Philips Hue Go draagbare tafellamp

Opladen en batterijduur
Net als bij de eerdere Hue Go-lamp, die eruit ziet als een halve bol, kun je de lamp opladen en vervolgens een paar uur draadloos gebruiken. Hij gaat maximaal 48 uur mee op een batterij, maar bij fel licht wordt dit gereduceerd tot 6 uur. In vier uur kun je de lamp weer volledig opladen met de meegeleverde oplaadbasis, die voorzien is van een 2 meter lange stroomkabel. Ook kun je de Philips Hue Go-tafellamp verbinden met de Hue Bridge, waarmee je tot 50 Philips-lampen kunt aansturen. Helaas is het niet mogelijk om via de Philips Hue-app de accustatus af te lezen.

Philips Hue Go tafellamp in wit

Meer details over de Philips Hue Go tafellamp

De lamp is 35 cm hoog en heeft op het breedste deel een diameter van 14,2 centimeter. Hij weegt 975 gram. Bij een lichtinstelling van 4.000 Kelvin is de maximale helderheid 530 LUmen. Bij standaard wit neemt dit af naar 370 Lumen, vergelijkbaar met de eerdere Hue Go. Je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren.

Het bedienen van de lamp doe je via de Hue-app, gekoppeld met de bridge of via een directe Bluetooth-verbinding. Met een knop kun je wisselen tussen de verschillende lichtinstellingen. Hiermee kun je niet alleen de lamp in- en uitschakelen, maar ook enkele vooraf ingestelde scenes activeren. Eigen scenes kiezen voor de knoppen is helaas niet mogelijk. Ook goed om te weten: de lamp is alleen continu op afstand aan te sturen als hij op de lader staat. Als je de lamp draadloos gebruikt schakelt de zendmodule na verloop van tijd uit en is dus niet meer draadloos aan te sturen. Je moet de lamp dan terug zetten op het laadstation of op een knop drukken.

Philips Hue Go draagbare tafellamp Special Edition

Prijs en verkrijgbaarheid
De lamp schijnt naar beneden en is daardoor vooral handig om op tafel te zetten, zodat je bijvoorbeeld een boek kunt lezen of goed zicht hebt op de bakken met nootjes en chips als je ’s avonds nog wat langer buiten zit. Dit voorkomt ook dat je wordt verblind als je een gesprek voert. De lamp kost €159,99 en dat is een behoorlijke prijs voor een behoorlijk compact lampje. Een niet-slimme lamp voor buiten op de terrastafel kost heel wat minder, maar dan mis je de aansturing vanaf je iPhone.

Philips Hue Go draagbare tafellamp:

Wil je liever een goedkoper lampje van Philips Hue, dan is er altijd nog de eerdere Go uit 2019 die op veel meer plekken te koop is:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.