Apple Watch Studio

Onderzoek: ‘Dit zijn de meestgebruikte Apple Watch apps en toepassingen’

Uit een nieuw onderzoek onder Apple Watch-gebruikers is gebleken wat de meestgebruikte apps toepassingen zijn. Notificaties lezen blijkt nog steeds het populairst, maar ook andere mogelijkheden scoren hoog.

De Apple Watch is de afgelopen jaar steeds veelzijdiger geworden. Waar de smartwatch in het begin vooral een verlengstuk van je iPhone was, kan de Apple Watch tegenwoordig steeds meer dingen zelf. Uit een vernieuwd onderzoek blijkt wat anno oktober 2019 de populairste toepassingen zijn. Specifieke apps als iMessage en het checken van het weer scoren het hoogst.

‘Dit doen mensen met hun Apple Watch’

De nieuwe resultaten is een update van een onderzoek van een jaar geleden. In het onderzoek van de top 10 activiteiten op de Apple Watch van vorig jaar werd vooral gekeken naar hele specifieke toepassingen. Nu zien we de belangrijkste algemene toepassingen en welke apps het meest gebruikt worden gedurende de dag. Het aflezen van de tijd is niet meegenomen, omdat dat voor zichzelf spreekt.

De belangrijkste toepassingen zijn het ontvangen en bekijken van meldingen, fitness en het bijhouden van workouts, productiviteit (zoals het instellen van een wekker, timer en herinneringen) en het volgen van een gezondheidsprobleem. Sinds de Series 4 kun je bijvoorbeeld een ECG op de Apple Watch maken, waarmee je atriumfibrilleren kan constateren. In een jaar tijd is dit dus een veelgebruikte toepassing, al scoort het in verhouding tot notificaties en sporten nog laag.

Onderzoek gebruik Apple Watch toepassingen oktober 2019.

In het dagelijks gebruik scoren de apps iMessage, Weer, Apple Pay, Workouts en de Timer het hoogst. Het zijn vooral de standaardapps die het meest gebruikt worden, want pas verderop in het lijstje vinden we de eerste externe apps, waaronder Spotify. De app werd vorig jaar november toegevoegd en wordt nu volgens dit onderzoek door zo’n 8% van de gebruikers benut. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1006 Apple Watch-gebruikers in oktober 2019.

Ben jij Apple Watch-gebruiker van het eerste uur? Merk jij dat de manier waarop je de Apple Watch gebruikt in de loop van de tijd veranderd is? Laat het ons weten in de reacties. We zijn dan ook benieuwd hoe jij de Apple Watch gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.