Opera GX browser

Opera GX: nieuwe browser voor de Mac is speciaal voor gamers

Nieuw van Opera: de GX-browser voor de Mac is speciaal ontwikkeld voor gamers. Je monitort je gebruik en beperkt het vermogen handmatig. Er is ook integratie met livestream-platform Twitch en een gratis VPN.

Opera GX gaming browser voor Mac

Een gaming browser, wat is dat nu weer? Met Opera GX heb je volgens de makers de ideale browser om alles gauw bij de hand te houden. Ook kun je je gebruik monitoren zodat je precies weet hoeveel RAM de browser vraagt van je Mac. Hierdoor kan je blijven game en browsen tegelijk, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van je game. Ook de CPU-gegevens kun je inzien.

Opera brengt regelmatige nieuwe browsers uit met speciale functies. Opera GX is weer zo’n speciale versie, bedoeld voor gamers met een Mac. Naast het inzien van CPU-gegevens kun je het RAM- en CPU-gebruik ook limiteren. Ben je bijvoorbeeld bezig met een ander zwaar proces op de achtergrond (zoals een zware game) dan kun je er in Opera GX voor zorgen dat de browser dat proces niet laat vastlopen. Je kunt ook je internetsnelheid binnen Opera GX zelf instellen. Als je aan het livestreamen bent zorg je er zo voor dat de stream soepel blijft lopen omdat je browser niet alle bandbreedte opsnoept.

Over livestreamen gesproken; Opera GX heeft ook Twitch-integratie. Met een snelkoppeling in de zijbalk kun je gauw een stream openen. De video wordt picture-in-picture afgespeeld zodat je ondertussen ook andere pagina’s kan bekijken.

Hoewel de naam misschien verwarrend kan overkomen, is Opera GX geen browser om mee te gamen. Het is bedoeld voor gamers die ook in hun browser de volledige controle willen hebben. De browser is in stijl met veel game-accessoires zoals toetsenborden en muizen. Je kunt het uiterlijk ook aanpassen, zodat de kleuren beter aansluiten bij jouw voorkeuren.

Gratis VPN, adblocker en meer in Opera GX
Naast het nauwkeurig monitoren van je gebruik heeft Opera GX ook andere handige functies. Zo zit er een gratis VPN in zodat je minder makkelijk te traceren bent. Word je gek van advertenties op het internet, dan kun je gebruikmaken van de adblocker. Je kunt hiervoor uitzonderingen maken voor websites die je graag steunt. Sommige websites verdienen namelijk hun brood met advertenties.

Verder zitten er chatfuncties in en kun je gauw het nieuws over games bekijken met linkjes naar de games. Binnenkort willen de ontwikkelaars een speciale functie uitrollen. Hiermee kun je video’s vanuit Opera GX afspelen terwijl je een game full-screen speelt. Dat kan een livestream zijn, maar ook een tutorial van een game waar je maar niet doorheen komt.

Je kunt Opera GX gratis downloaden op de website van Opera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.