Keurmerk refurbished

Nu ook keurmerk voor refurbished MacBooks en iPads

Na een keurmerk voor refurbished iPhones is er nu ook een keurmerk voor MacBooks en iPads die zijn opgeknapt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

De insteek van het Keurmerk Refurbished is dat je zeker weet dat een refurbished iPhone goed is nagekeken. Dit keurmerk werd eerder dit jaar ingevoerd door Techniek Nederland, om consumenten meer zekerheid te geven dat ze een apparaat van gegarandeerde kwaliteit aanschaffen. Aangesloten bedrijven zijn Forza Refurbished, Leapp, Renewd, Swoop en iUsed.

Twee jaar garantie: ‘beter dan een nieuwe’

Het Keurmerk Refurbished houdt in, dat je standaard 24 maanden garantie krijgt, ook op de batterij en accessoires. Bij Apple krijg je 12 maanden garantie en daarna nog een jaar vanwege Europese consumentenbescherming, maar dat geldt niet voor zakelijke kopers. De betrokken bedrijven claimen dan ook dat de garantie op deze refurbished producten beter is dan op een nieuw apparaat.

Keurmerk refurbished

De aangesloten bedrijven inspecteren de hard- en software uitgebreid en vervangen belangrijke onderdelen zoals accu en scherm als dat nodig is. Hierbij wordt een vaste checklist gehanteerd. TÜV Nederland voert regelmatige controles uit om te kijken of aan de technische eisen wordt voldaan. En EDR Credit Services (onderdeel van DAS) controleert of de bedrijven wel financieel gezond zijn.

Wil je een koopje, dan kun je nog altijd via Marktplaats een tweedehands MacBook of iPad aanschaffen. Voor een refurbished exemplaar met keurmerk betaal je iets meer, maar heb je ook meer zekerheid. De kans op een miskoop is door de uitgebreide controles een stuk kleiner geworden.

Hieronder lees je meer over refurbished iPads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2019, 9:30
Bron Bron Techniek Nederland
Categorie Diensten
Onderwerpen macbook, refurbished

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.