Phil Schiller: ‘November 2016 was recordmaand voor App Store’

Apple-topman Phil Schiller heeft gemeld dat november 2016 een recordmaand in de App Store was. Nog nooit is er zoveel omzet geboekt als in november 2016.

Apple blijft maar records stapelen. Gisteren probeerde Tim Cook nog iedereen gerust te stellen met de mededeling dat de Apple Watch alwéér een verkooprecord gaat breken en nu meldt zijn collega Phil Schiller dat het ook bij de App Store als een trein gaat. November 2016 was een recordmaand voor de App Store, meldt Schiller in een tweet.


Phil Schiller

‘App Store-record in november 2016’

Volgens Apple’s hoofd marketing werd er nog nooit zoveel verkocht via de App Store als in november 2016. Schiller is sinds een jaar verantwoordelijk voor Apple’s softwarewinkels, een taak die hij heeft overgenomen van Eddy Cue.

https://twitter.com/pschiller/status/806510676147507200

Schiller is sinds 17 december 2015 de baas van de App Stores. Zijn missie is sindsdien succesvol geweest, tenminste wat omzet betreft. Aan de vindbaarheid in de App Store is nog niet zoveel gedaan. Ook loopt de Mac App Store nog steeds sterk achter op de iOS App Store. Een jaar geleden zei developer Craig Hockenberry nog: “Apple needs to change its priorities for the Mac App Store or just shut the whole thing down.” Inmiddels is er niet veel verbeterd.

Bekijk ook

Opinie: Zo kan Phil Schiller de App Stores beter maken

Phil Schiller is de nieuwe baas van de App Store voor iOS, Mac, Apple TV en Apple Watch. Wat kan hij doen om de App Store op alle platformen succesvoller te maken? Wij hebben wel wat ideeën. Luister je, Phil?

Eén van de veranderingen die Schiller wel heeft doorgevoerd zijn gesponsorde advertenties bij zoekopdrachten. Ook beloofde Schiller snellere goedkeuring van apps en een nieuw abonnementenmodel, dat lijkt op abonnementen voor tijdschriften.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.