Phil Schiller

Phil Schiller: ‘November 2016 was recordmaand voor App Store’

Apple-topman Phil Schiller heeft gemeld dat november 2016 een recordmaand in de App Store was. Nog nooit is er zoveel omzet geboekt als in november 2016.

Apple blijft maar records stapelen. Gisteren probeerde Tim Cook nog iedereen gerust te stellen met de mededeling dat de Apple Watch alwéér een verkooprecord gaat breken en nu meldt zijn collega Phil Schiller dat het ook bij de App Store als een trein gaat. November 2016 was een recordmaand voor de App Store, meldt Schiller in een tweet.

Phil Schiller

‘App Store-record in november 2016’

Volgens Apple’s hoofd marketing werd er nog nooit zoveel verkocht via de App Store als in november 2016. Schiller is sinds een jaar verantwoordelijk voor Apple’s softwarewinkels, een taak die hij heeft overgenomen van Eddy Cue.

Schiller is sinds 17 december 2015 de baas van de App Stores. Zijn missie is sindsdien succesvol geweest, tenminste wat omzet betreft. Aan de vindbaarheid in de App Store is nog niet zoveel gedaan. Ook loopt de Mac App Store nog steeds sterk achter op de iOS App Store. Een jaar geleden zei developer Craig Hockenberry nog: “Apple needs to change its priorities for the Mac App Store or just shut the whole thing down.” Inmiddels is er niet veel verbeterd.

Eén van de veranderingen die Schiller wel heeft doorgevoerd zijn gesponsorde advertenties bij zoekopdrachten. Ook beloofde Schiller snellere goedkeuring van apps en een nieuw abonnementenmodel, dat lijkt op abonnementen voor tijdschriften.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2016, 16:35
Categorie Achtergrond
Onderwerpen app store, phil schiller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.