apple watch tim cook juichstemming

Tim Cook: ‘Apple Watch heeft verkooprecord te pakken’

Volgens Tim Cook gaat het helemaal niet slecht met de Apple Watch. De smartwatch zou zelfs afstevenen op zijn beste kwartaal ooit. Ook zouden er tijdens de eerste week van het feestdagenseizoen meer Apple Watches verkocht zijn dan ooit.

Terwijl een onderzoeksbureau gisteren nog voorspelde dat de Apple Watch het een stuk minder goed gaat doen dan een jaar geleden, stelt Tim Cook dat er niks aan de hand is. Sterker nog, volgens Tim Cook is de Apple Watch tijdens in de week van Black Friday meer verkocht dan ooit tevoren.

apple watch tim cook juichstemming

‘Beste kwartaal ooit voor Apple Watch’

In een mail van Tim Cook aan Reuters als reactie op de verwachtingen van IDC van gisteren, stelt hij dat de Apple Watch vaker verkocht is dan ooit. “Onze eigen gegevens laten zien dat de Apple Watch het erg goed doet en één van de populairste geschenken van deze feestdagen blijkt”, aldus Tim Cook. In de eerste week van de feestdagenverkopen, de week van Black Friday, zou de Apple Watch meer verkocht zijn dan wat voor een week dan ook in de geschiedenis van de Apple Watch. Tim Cook voorspelt verder dan de Apple Watch afstevent op zijn beste kwartaal ooit.

Het verschil in de voorspelling van IDC en de reactie van Tim Cook zit hem wellicht in het feit dat de IDC spreekt over het aantal verscheepte exemplaren, terwijl Tim Cook het juist heeft over het aantal verkochte Apple Watches aan klanten. Het feit dat er een stuk minder Apple Watches verscheept zijn aan winkeliers dan een jaar geleden, hoeft niet per se te betekenen dat er ook veel minder horloges verkocht zijn aan klanten.

Tim Cook kon zijn bewering echter niet hard maken met specifieke cijfers. Apple geeft nog steeds geen exacte verkoopaantallen van de Apple Watch, omdat deze gegroepeerd wordt in de categorie ‘Overig’, samen met de Apple TV en iPod. Ook na vragen van Reuters om specifieke verkoopcijfers, heeft Tim Cook niet gereageerd. Voorlopig kunnen we dus alleen nog maar speculeren over exacte verkoopcijfers, waardoor de aantallen van IDC de enige indicatie lijken te zijn. Het onderzoeksbureau voorspelde dat er in het derde kwartaal 1,1 miljoen exemplaren van de Apple Watch zijn verscheept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2016, 9:34
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, verkoopcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.