Withings is nu Nokia Health.

Gezondheidsproducten van Nokia (Withings) weer terug in de online Apple Store

De gezondheidsproducten van Nokia, voorheen verkocht onder de Withings-naam, zijn vanaf nu weer terug in de Apple Store. Het gaat om vier accessoires, waaronder de slimme weegschaal en thermometer.

Apple en Nokia waren maandenlang in een patentenstrijd verwikkeld, maar ze sloten uiteindelijk een overeenkomst. Daarbij afgesproken dat de Withings-producten, onder de merknaam Nokia, weer terug zouden keren in de Apple Store. Het heeft even geduurd, maar een viertal voormalige Withings-producten is nu weer te koop in de Nederlandse Apple Store.

Withings is nu Nokia Health.

Nokia-producten in Apple Store

De gezondheidsproducten van Withings waren lange tijd beschikbaar in de online Apple Store, maar werden vanwege de strijd tussen Apple en Nokia, het huidige moederbedrijf van Withings, uit de schappen gehaald. Nu, ruim een half jaar later, zijn de producten weer terug en is er een extra accessoire bijgekomen. In totaal gaat het om vier Nokia-producten: twee weegschalen, een bloeddrukmeter en de slimme thermometer.

Nokia Body Cardio- en Nokia Body+-weegschaal

In de online Apple Store kun je kiezen uit twee digitale weegschalen die aan de Nokia Health-app te koppelen zijn. De Body Cardio-weegschaal is de meest geavanceerde (en daardoor ook de duurste) versie van de twee. Naast je gewicht, meet deze weegschaal ook je hartslag en polsgolfsnelheid. Hierdoor ben je niet alleen op de hoogte van je gewicht, maar meet je ook de gezondheid van je hart en je bloedvaten. De goedkopere Nokia Body+-weegschaal verscheen onlangs en meet alleen je gewicht en lichaamssamenstelling, zoals je vet- en vochtpercentage en spier- en botmassa. Alle gegevens worden met beide weegschalen doorgestuurd naar de Health Mate-app.

Nokia Body weegschaal.

Bekijken: Nokia Body+-weegschaal (€99,95) en Nokia Body Cardio-weegschaal (€179,95)

Nokia BPM+-bloeddrukmonitor

De vernieuwde Nokia BPM+-bloeddrukmonitor is ook beschikbaar in de Apple Store. Dit model koppel je draadloos aan je iPhone en het werkt nauwkeuriger dan het voorgaande model. Ook is de bekleding van de bloeddrukmeter zachter dan voorheen. Alle gegevens worden in grafieken doorgestuurd naar de Health Mate-app, zodat je kunt zien hoe je gezondheid zich ontwikkelt.

Nokia BPM+ bloeddrukmeter.

Bekijken: Nokia BPM+-bloeddrukmonitor (€129,95)

Nokia Thermo-thermometer

Tot slot vind je in de Apple Store nog de Nokia Thermo-thermometer, een slimme koortsthermometer. De thermometer meet je temperatuur door deze langs je voorhoofd te houden. De temperatuur is vervolgens af te lezen van het display, maar wordt ook doorgestuurd naar je iPhone en verzameld in de Thermo-app. Hierdoor kun je zien hoe je temperatuur zich ontwikkeld heeft, bijvoorbeeld tijdens een griepje. De Thermo-app geeft daarnaast ook gezondheidsadvies op basis van de gemeten temperatuur.

Withings Thermo met app in Celsius.

Bekijken: Nokia Thermo-thermometer (€99,95)

Bovenstaande accessoires zijn per direct leverbaar via de online Apple Store en vaak ook in de fysieke Apple Stores.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2017, 17:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen gezondheid, nokia, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.