Boot Buddy

Met Boot Buddy maak je een bootable USB-stick voor een snelle macOS-installatie

Dankzij Boot Buddy kun je eenvoudig een bootable USB-stick maken met een verse macOS-installatie. Handig als je meerdere Macs snel wil updaten naar de nieuwste versie van macOS.

Boot Buddy
Als je je Mac wil bijwerken naar een nieuwe versie van macOS, dan moet je daarvoor in de Mac App Store zijn. Je downloadt de nieuwste versie daar gratis, waarna hij automatisch geïnstalleerd wordt. Dit is echter onhandig als je meerdere Macs moet updaten of als je snel een schone installatie wil doen. Met Boot Buddy plaats je het installatiebestand eenvoudig op een USB-stick, zodat je meerdere Macs snel kunt installeren.

Boot Buddy maakt bootable macOS-installatie mogelijk

Jaren geleden leverde Apple een OS X-update op een disc, zodat je deze altijd offline kunt installeren. Sinds de komst van de Mac App Store moet je macOS-updates altijd downloaden en installeren, waardoor je niet meer zo eenvoudig een offline versie van een bepaalde versie in huis hebt. Boot Buddy helpt je met het maken van een bootable USB-stick met daarop het installatiebestand van macOS.

Boot Buddy macOS.

Boot Buddy, dat helemaal gemaakt is in Swift, werkt vrij eenvoudig. Zorg er eerst voor dat je het juiste installatiebestand hebt door deze te downloaden vanuit de Mac App Store. Je hebt daarnaast een USB-stick met een vrije partitie nodig. Hiervoor is wel minimaal 16GB vrije ruimte op de USB-stick nodig. Vervolgens start je Boot Buddy op en klik je op Source om daar het installatiebestand te selecteren. Klik ook op Destination om daar de USB-stick te selecteren. Selecteer daarna Create om de installatie op de USB-stick af te ronden. Dit zal ongeveer drie minuten duren.

Om de nieuwe versie vervolgens te installeren, start je de Mac opnieuw op en hou je de Alt/Optn-knop ingedrukt. In het scherm dat verschijnt, installeer je vervolgens de nieuwe versie van macOS. Dankzij Boot Buddy is het niet nodig om met ingewikkelde programma’s of Terminal aan de haal te gaan. De app komt van pas als later dit jaar macOS High Sierra beschikbaar komt.

Je kunt Boot Buddy downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar.

Via: iFun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2017, 19:00
Categorie Apps
Onderwerp macos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.