Withings Thermo voor het opnemen van temperatuur bij een baby.

Withings Thermo-koortsthermometer meet je temperatuur met een app

De Withings Thermo-koortsthermometer werkt samen met een aparte app, zodat je je temperatuurverloop kunt bijhouden, je ingenomen medicijnen kunt vastleggen en een analyse krijgt van je koorts.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Withings Thermo met app in Celsius.
We spraken al eerder over de Withings Thermo-koortsthermometer, die vanaf vandaag officieel te bestellen is. De Withings Thermo is een slimme koortsthermometer die snel en nauwkeurig je temperatuur op kan nemen en deze doorstuurt naar een gekoppelde app op je iPhone. De Withings Thermo-app (link) helpt je bovendien te herinneren om je temperatuur op te nemen, naast nog meer andere extra functies.

Update augustus 2016: de Withings Thermo is inmiddels exclusief verkrijgbaar via de Apple Store.

Update: De Withings Thermo is toch nog niet beschikbaar in Europa. De fabrikant wacht nog op de CE-keuring, wat nodig is om het product in Europa uit te brengen. Zodra deze keuring verkregen is, is de Withings Thermo te verkrijgen in de Apple Store en via de Withings-website.

Withings Thermo met app

Withings Thermo koppel je via Wi-Fi of Bluetooth met de gratis verkrijgbare app en geeft je dan heel veel extra mogelijkheden. Elke gebruiker kan zijn of haar gegevens opslaan in de app, waardoor iedereen afzonderlijk een geschiedenis kan bekijken van opgeslagen temperaturen. Naast het automatisch opslaan van je temperatuur kun je nog meer gegevens bijhouden in de Withings Thermo-app. Zo kun je symptomen in de app vastleggen, aangegeven met datum en tijd. Dit is bijvoorbeeld handig als je de dokter moet bezoeken. Ook de ingenomen medicijnen kun je in de app vastleggen, zodat je temperatuurverhogingen en verlagingen beter kunt begrijpen. Tot slot kun je naar eigen wens commentaar bij je metingen toevoegen, al dan niet met een bijgevoegde foto. De app herinnert je om eens in de zoveel tijd je koorts op te nemen in het geval dat je ziek bent.

Withings Thermo-app met tijdlijn. Withings Thermo-app met analyse van je temperatuur.

De Withings Thermo-app is echter ook te gebruiken als je niet in het bezit bent van de Withings Thermo-koortsthermometer. Je kunt namelijk ook handmatig data invoeren, zodat je ook met een standaard thermometer al je metingen overzichtelijk bij elkaar kunt zetten. Dit maakt de app dus niet alleen geschikt voor de slimme thermometer, maar ook voor de doorsnee apparatuur om je koorts mee op te nemen.

De app bevat ook een tool genaamd Thermiek. Dankzij dit hulpmiddel krijg je advies als het tijd is om een dokter te bezoeken en geeft ook advies voor geschikte medicatie en andere hulpmiddelen. Thermia is ontwikkeld door Boston Children’s Hospital en werkt niet alleen voor kinderen. Om de app te gebruiken moet je je wel aanmelden bij Withings.

Withings Thermo met celsius aanduiding.

De Withings Thermo-thermometer maakt gebruik van HotSpotSensor-technologie, waardoor de temperatuur gemeten kan worden door het apparaat 2 seconden tegen je slaap te houden. Ook op een afstand van een ruime centimeter kan de Withings Thermo en accurate meting uitvoeren, aldus de maker. Via de LED-lampjes op het apparaatje wordt vervolgens de temperatuur weergegeven, waarbij de kleuren aangeven of er sprake is van een verhoging.

Withings Thermo voor het opnemen van temperatuur bij een baby.

De Withings Thermo is te bestellen voor €99,95 via de Withings-website en is inmiddels ook via de Apple Store verkrijgbaar. De Apple Store verkoopt bijvoorbeeld ook de slimme weegschaal van Withings genaamd Body Cardio. De Withings Thermo-app is nu gratis te downloaden.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 19 juli: De Withings Thermo is toch nog niet beschikbaar in Europa, omdat de fabrikant nog wacht op de CE-keuring.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2016, 9:37
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerp withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.