Withings Thermo met app in Celsius.

Nokia en Apple sluiten overeenkomst, Withings-producten terug in Apple Store

Nokia en Apple hebben een overeenkomst gesloten. De patentenstrijd is hierdoor voorbij, met als gevolg dat de Withings-producten weer beschikbaar komen in de Apple Store.

Apple heeft zojuist laten weten dat de strijdbijl met Nokia begraven is. In een persbericht is bekendgemaakt dat Nokia en Apple een overeenkomst hebben weten te sluiten en dat de twee bedrijven weer verder gaan als zakenpartners. Dit is goed nieuws voor Nokia-dochter Withings, want de gezondheidsproducten komen weer terug in de Apple Store.

Withings Thermo met app in Celsius.

Overeenkomst Apple en Nokia

De afgelopen maanden stonden Apple en Nokia recht tegenover elkaar, omdat de twee bedrijven verwikkeld waren in een patentenstrijd. In december 2016 startte Nokia een rechtszaak tegen Apple, omdat er 32 patenten overtreden zouden zijn. Deze patenten zijn in handen zijn van Nokia dankzij overnames in 2013 en 2016. Apple ging in de tegenaanval en stelde dat er negen patenten van hen overtreden zijn. De strijd ging over en weer, waarna Apple in december zelfs de Withings-producten uit de Apple Store haalde. Withings, dat overgenomen werd door Nokia, maakt allerlei gezondheidsaccessoires die samenwerken met HealthKit.

Nu hebben de bedrijven laten weten dat alle onenigheid is opgelost dankzij een nieuwe overeenkomst. De bedrijven hebben een zogenaamde meerjarige patentovereenkomst gesloten, waardoor zij voor langere tijd elkaars patenten mogen gebruiken. Hierdoor werken Nokia en Apple vanaf nu weer samen, in plaats van dat ze elkaar in de haren vliegen in de rechtszaal. Dankzij de overeenkomst zal Nokia netwerkinfrastructuur-producten aan Apple gaan leveren. Ook komen de Withings-producten, die inmiddels onder de naam van Nokia verkocht worden, weer terug in de Apple Store. De bedrijven geven ook aan dat ze verdere samenwerking op het gebied van gezondheid onderzoeken.

Nokia krijgt van Apple vergoedingen, al is niet duidelijk om wat voor bedragen het gaat. Ook gedurende het tijdsbestek van de overeenkomst, zal Apple betalingen verrichten. Het is niet duidelijk of dit betekent dat de eerdere aangekondigde Withings-camera met HomeKit alsnog op de markt komt. Deze werd in januari aangekondigd, maar in april bleek dat deze niet meer zou komen. Dit had vermoedelijk te maken met de patentenstrijd tussen Nokia en Apple, al is dit nooit officieel bevestigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2017, 9:25
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen nokia, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.