Nanoleaf Screen Mirror

Nanoleaf lichtpanelen kleuren mee met je computerscherm

Nanoleaf heeft een nieuwe functie geïntroduceerd, waarmee je de lichtpanelen kunt laten meekleuren met wat er op je scherm te zien is. Deze functie heet Screen Mirror en zorgt voor een nog intensere ervaring als je bijvoorbeeld een film zit te kijken op je Mac.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nanoleaf Screen Mirror

Nanoleaf is een populair merk voor lichtpanelen. De panelen zijn er in twee varianten: de vierkante Canvas en de driehoekige originele lichtpanelen. Het mooie is dat ze meerdere kleuren kunnen vertonen en dat je een patroon kunt maken naar eigen keuze. Voor de Screen Mirror-functie heb je een nieuwe versie van de Nanoleaf Desktop-app nodig, die beschikbaar is voor Mac en Windows. Wat er op je scherm gebeurt is ook in dezelfde kleurnuances te zien op de lichtpanelen. Kijk je bijvoorbeeld naar een actiefilm dan kies je de modus ‘Match’ voor een extra stoot adrenaline. Ook bij een voetbalwedstrijd wil je misschien wat meer actie op je lichtpanelen zien, die daarbij uiteraard grasgroen kleuren.


Kijk je een rustiger film, dan kun je de ‘Melt’-optie gebruiken voor een rustiger kleurverloop. Er zijn in totaal vier overgangseffecten voor verschillende stemmingen. De kleuren zijn daar uiteraard niet van afhankelijk, die kleuren mee met het patroon op je scherm, dus een gradient zie je ook in de panelen terug. Alles moet je bedienen via de desktop-app.

Nanoleaf Screen Mirror

Je kunt de functie ook in combinatie met een tv gebruiken, maar er moet dan wel een koppeling via de computer worden gemaakt. Het is dus niet direct een bedreiging voor de Ambilight-televisie of de nieuwe Hue Sync Box.

In bovenstaande video kun je het effect in actie zien. Het idee is dat een soort bioscoop-ervaring van licht ontstaat, omdat je helemaal omgeven wordt door de lichteffecten. Er is nog wel een beperking: het werkt niet samen met Netflix op de Mac. Met elke andere app werkt het wel.

Je kunt Nanoleaf voor de Mac hier downloaden.

Nanoleaf Screen Mirror

De vierkante Nanoleaf Canvas (zie review) koop je voor €199 als startpakket en voor de driehoekige panelen betaal je ook €199.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.