Philips Hue Play HDMI Sync Box maakt van elke tv een Ambilight

Iedereen kent de Philips Ambilight-televisies, waarbij de achtergrondverlichting reageert op de gebeurtenissen op het scherm. Met de nieuwe Philips Hue Play HDMI Sync Box kun je hetzelfde creëren, waarbij je de slimme lampen kunt laten reageren op de televisie. Ook de kleur wordt daarbij aangepast. Het is een soort surroundsysteem voor verlichting rondom de tv.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue Play HDMI Sync Box

Tijdens de IFA in Berlijn kregen we de Sync Box al te zien en nu is ‘ie officieel aangekondigd! Signify belooft de ultieme kijkervaring met dit nieuwe apparaat. Net zoals je een surroundsysteem hebt voor audio kun je met de Sync Box zorgen dat je een surroundsysteem voor verlichting rondom de tv krijgt. Je synchroniseert de Philips Hue lampen met de tv, waardoor je een nog betere kijkervaring hebt. Je plaatst de Sync Box tussen de tv en een HDMI-apparaat. Dit kan dus een Apple TV of ander streaming-apparaat, spelconsole, Blu-Ray-speler of laptop zijn. Vervolgens bedien je het via de mobiele app van Philips Hue Sync. Je kunt tot 10 lampen opnemen in je ‘surroundsysteem’ en via de app regelen hoe ze worden aangestuurd. De Philips Hue Play HDMI Sync Box is vanaf oktober exclusief via MediaMarkt verkrijgbaar. Ook kun je in de 50 vestigingen van MediaMarkt de Sync Box in actie zien, zodat je de ‘Surround Lighting’ zelf kunt ervaren. Daarnaast zal de Sync Box via de website meethue.com beschikbaar komen. De adviesprijs bedraagt €249,95.


Ambilight, maar dan voor elke tv

Bij een Philips Ambilight-tv was het al mogelijk om de televisie te koppelen aan het Hue-systeem. Misschien herinner je nog Philips Hue Entertainment, waarmee je de verlichting kunt afstemmen op films en muziek. Ook schreven we eerder al over Philips Hue Sync met een soortgelijke insteek, waarvoor je speciale software voor Mac en Windows moest installeren. De Sync Box gaat een stap verder door de mogelijkheden in een kastje te stoppen, dat met elke denkbare tv werkt.

Philips Hue Play HDMI Sync Box front

Als er bijvoorbeeld een explosie is in een game, dan zal de kamer fel oplichten. Bij een zonsondergang vult je kamer zich met geel- en oranjetinten. Muziek zorgt ervoor dat de kleur van de lampen zich ritmisch aanpast. Dit is ook weer afhankelijk van de intensiteit van de muziek.

Philips Hue Play HDMI Sync Box gezin in woonkamer

Tien lampen aansturen met de Philips Hue Sync Box

De Sync Box ziet eruit als twee Apple TV’s naast elkaar: een zwart kastje met aan de achterkant vier HDMI-aansluitingen. Via de app kun je de instellingen aan je persoonlijke voorkeuren aanpassen. Daarbij kun je maximaal 10 Philips Hue kleurenlampen aansturen. Dit kan een Philips Hue Play lichtbalk zijn, maar ook een gewone lichtslang of een vloerlamp achter de bank.

In de hotelsuite die Signify begin deze maand had ingericht voor de demonstratie, legt CTO George Yianni van Signify de mogelijkheden uit:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Sync Box heeft 4 HDMI-aansluitingen

Je kunt maximaal 4 HDMI-apparaten aan sluiten op de Philips Hue HDMI Play Sync Box en het apparaat kan automatisch schakelen tussen deze vier HDMI-kanalen, afhankelijk van welke op dat moment wordt gebruikt. Door een soort buffering toe te passen zorgt de box ervoor dat de actie op het scherm gelijktijdig plaatsvindt met de veranderingen in de verlichting. Als het goed is zou je dus geen vertraging moeten merken. Tijdens de demo werkte het in ieder geval goed.

Philips Hue Play HDMI Sync Box gaming

Heb je liever een Philips tv met Ambilight, dan ben je een stuk meer kwijt:

Let op dat veel goedkope Ambilight-tv’s maar tweezijdige verlichting hebben, dus alleen links en rechts. De duurdere modellen hebben ook verlichting aan de bovenkant.

Lees ook:

Reacties: 31 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.