Vierkante Nanoleaf-panelen.

Nanoleaf brengt desktop-app voor Windows en Mac uit

Vroege beta

De makers van Nanoleaf hebben een desktop-app voor Windows en macOS uitgebracht. De app is momenteel in beta en maakt het makkelijker om vanachter je bureau allerlei kleurpatronen te bedenken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nanoleaf voor Mac en Windows-desktop

Nanoleaf maakt slimme lichtpanelen die je aan de wand kunt bevestigen. Eerder hebben we de driehoekige Nanoleaf-panelen getest en daarna volgden een review van de Nanoleaf Canvas, vierkante lichtpanelen. Ze werken met HomeKit, dus je hebt in feite tijdens het dagelijks gebruik geen extra software nodig. Maar voor het ontwerpen van patronen en het bedenken van lichtscènes moet je de Nanoleaf-app gebruiken. Dat kan nu ook op de desktop.


Er was al een niet-officiële desktop-app die heel toepasselijk Nanoleaf for Desktop heet en gemaakt wordt door een onafhankelijke ontwikkelaar. Dit is open source, dus als je wilt kun je de code gebruiken om een nog betere versie van de app te maken. Deze onofficiële app is hier te downloaden.

Nanoleaf Canvas review: woonkamer

De nieuwe, officiële desktop-app van Nanoleaf is in feite een vereenvoudige versie van de iOS-app. Je maakt via de browser verbinding met je Nanoleaf-panelen en kunt ze vervolgens aansturen. De app is momenteel in versie 0.1.0, dus het is een nog erg vroege beta. Windows-gebruikers moeten er rekening mee houden dat de app alleen 64-bit is en voor Mac-gebruikers geldt het advies om bij voorkeur de Chrome- of Firefox-browser te gebruiken. Na de installatie opent de gebruikersinterface namelijk in je standaardbrowser. Bij veel Mac-gebruikers zal dat Safari zijn.

Aan de linker zijkant vind je een menu om bijvoorbeeld scenes te kiezen, maar je kunt er ook de overige instellingen mee regelen. De lichtpanelen zelf zijn vrij prijzig, maar wel een aanrader als je een saai hoekje in de kamer wat interessanter wilt maken. Je kunt met de tegels allerlei lichtpatronen instellen en ze reageren ook op muziek en geluid, zodat er een muzikale lichtshow ontstaat. Verder is het mooi dat je het systeem steeds verder kunt uitbreiden en nieuwe patronen op de muur kunt plakken. Al moet je er wel rekening mee houden dat de meegeleverde plakstrips zo sterk hechten dat je het pleisterwerk lostrekt als je ze weer wilt verwijderen.

De Nanoleaf desktop-app vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.