Nanoleaf Canvas

Met Nanoleaf Canvas kun je nu andere HomeKit-apparaten bedienen

Nanoleaf brengt een update uit die ervoor zorgt dat je via de Canvas-lichtpanelen allerlei andere HomeKit-accessoires kunt bedienen. Ze noemen het Touch Actions.

Nanoleaf Canvas voor HomeKit bedienen

Nanoleaf Canvas (review) is een systeem van lichtpanelen waarmee je een mooi kleurrijk patroon op de muur kunt maken. De lichtpanelen zijn aanraakgevoelig en tot nu toe kon je het gebruiken om de lichtinstellingen te wijzigen. Deze nieuwe Touch Actions zorgen ervoor dat zo’n lichtpaneel in feite een slimme knop wordt. Je kunt de Touch Actions op drie manieren activeren: door eenmalig of tweemalig te drukken of door wat langer ingedrukt te houden. Elk vierkantje van de Canvas heeft die drie aanraakopties. Heb je negen panelen hangen, dan kun je dus 27 acties uitvoeren. Dat kan al snel verwarrend worden.

De Canvas-panelen kun je eindeloos combineren en uitbreiden met je eigen patroon. Met de Touch Actions hoef je niet meer je iPhone te pakken om een HomeKit-actie uit te voeren. Het betekent ook dat je geen losse slimme knoppen meer nodig hebt. Het is vooral handig in situaties waar je niet zo gemakkelijk spraakopdrachten kunt geven, bijvoorbeeld in een slaapkamer waar iemand al ligt te slapen.

De nieuwe Touch Actions komen vandaag beschikbaar. Je hebt er wel een HomeKit-hub voor nodig in je netwerk, zoals een HomePod, Apple TV of een iPad die altijd thuis op de bank ligt. Canvas verschijnt als een HomeKit-knop in de Woning-app.

Nanoleaf Canvas review: woonkamer

Eerder bracht deze fabrikant al de Nanoleaf Remote uit (€59): een blok met 5-hoekige vlakken waarmee je allerlei functies kunt bedienen.

De Nanoleaf Canvas is voor €199,95 te koop bij diverse winkels, waaronder:

Lees onze Nanoleaf Canvas-review voor meer informatie over deze veelzijdige lichtpanelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2019, 16:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen homekit, verlichting

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.