Met Nanoleaf Canvas kun je nu andere HomeKit-apparaten bedienen

Nanoleaf brengt een update uit die ervoor zorgt dat je via de Canvas-lichtpanelen allerlei andere HomeKit-accessoires kunt bedienen. Ze noemen het Touch Actions.

Nanoleaf Canvas voor HomeKit bedienen

Nanoleaf Canvas (review) is een systeem van lichtpanelen waarmee je een mooi kleurrijk patroon op de muur kunt maken. De lichtpanelen zijn aanraakgevoelig en tot nu toe kon je het gebruiken om de lichtinstellingen te wijzigen. Deze nieuwe Touch Actions zorgen ervoor dat zo’n lichtpaneel in feite een slimme knop wordt. Je kunt de Touch Actions op drie manieren activeren: door eenmalig of tweemalig te drukken of door wat langer ingedrukt te houden. Elk vierkantje van de Canvas heeft die drie aanraakopties. Heb je negen panelen hangen, dan kun je dus 27 acties uitvoeren. Dat kan al snel verwarrend worden.


De Canvas-panelen kun je eindeloos combineren en uitbreiden met je eigen patroon. Met de Touch Actions hoef je niet meer je iPhone te pakken om een HomeKit-actie uit te voeren. Het betekent ook dat je geen losse slimme knoppen meer nodig hebt. Het is vooral handig in situaties waar je niet zo gemakkelijk spraakopdrachten kunt geven, bijvoorbeeld in een slaapkamer waar iemand al ligt te slapen.

De nieuwe Touch Actions komen vandaag beschikbaar. Je hebt er wel een HomeKit-hub voor nodig in je netwerk, zoals een HomePod, Apple TV of een iPad die altijd thuis op de bank ligt. Canvas verschijnt als een HomeKit-knop in de Woning-app.

Nanoleaf Canvas review: woonkamer

Eerder bracht deze fabrikant al de Nanoleaf Remote uit (€59): een blok met 5-hoekige vlakken waarmee je allerlei functies kunt bedienen.

Bekijk onze prijsvergelijker voor de beste opties om de Nanoleaf Canvas te kopen.

Lees onze Nanoleaf Canvas-review voor meer informatie over deze veelzijdige lichtpanelen.

Bekijk ook

Review: Nanoleaf Canvas - met deze vierkante lichtpanelen kun je alle kanten op

Nanoleaf Canvas zijn vierkante lichtpanelen die met HomeKit samenwerken. Maak je eigen lichtkunstwerk op de muur en stuur het aan met je iPhone of Siri. Wij hebben de Nanoleaf Canvast getest en in deze review lees je er alles over.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.