Microsoft stopt zes weken na lancering al met Kin-telefoons

Microsoft stopt met de pas gelanceerde telefoon Kin. De telefoon was gericht op jongeren, maar bleek nauwelijks aan te slaan.

microsoft kinToen Apple aankondigde een smartphone te gaan maken, was de kritiek niet van de lucht. Een bedrijf dat geen ervaring heeft met telefoons maken, miste de ervaring om een voet aan de grond te krijgen. We weten allemaal dat het anders is uitgepakt: Apple is de meest winstgevende smartphonemaker en een factor om rekening mee te houden. Je zou denken dat het Microsoft dan ook wel moet lukken om een eigen telefoonlijn op te zetten: er is geld genoeg, er zitten getalenteerde mensen en over naamsbekendheid hebben ze ook niet te klagen. Maar slechts zes weken na de lancering van Microsoft Kin trekken ze alweer de stekker uit het project.

Na de eerste toestellen zullen er geen nieuwe Kin-telefoons meer op de markt komen. Het Kin-team wordt opgeslokt door het Windows Phone 7-team, dat zich gaat richten op de verdere ontwikkeling van Windows Phone 7. De belangrijkste reden om te stoppen is dat er te weinig toestellen werden verkocht. De geruchten gaan dat er slechts 500 Kins zijn verkocht, al heeft Microsoft nooit officiële verkoopcijfers bekendgemaakt. Maar dat het niet goed ging, was al eerder duidelijk: vlak na de lancering verlaagde Verizon de prijs van de Kin One naar $29 (voorheen $49) en de Kin Two naar $49 (voorheen $99). Vooral over de kosten van de abonnementen werd geklaagd: een belbundel kostte vanaf $39,99 en dan moest er nog een databundel voor $29,99 bij. Voor een smartphone zijn dergelijke prijzen nog wel te rechtvaardigen, maar de Kin wás geen smartphone, maar een messagingtoestel gericht op jongeren.

Bij de lancering van de Kin hebben we erover geschreven, omdat het een aardig alternatief voor de iPhone leek. Nu het project is opgeheven besteden we er ook weer aandacht aan. Waarschijnlijk voor de laatste keer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2010, 23:54
Categorie iDevices
Onderwerp microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.