Apple iAd-reclamenetwerk vanaf vandaag officieel van start

iAd is vanaf vandaag live gegaan. Ontwikkelaars kunnen het activeren in iTunes Connect en gebruikers zien de banners vanaf vandaag in bepaalde apps.

iads sms appVandaag is 1 juli, de eerste dag waarop Apple’s reclamedienst iAd officieel van start is gegaan. Al vanaf 21 juni moest je bij het downloaden van applicaties de vernieuwde iTunes-voorwaarden accepteren, waarin staat dat je akkoord gaat met het ontvangen van iAds. Ontwikkelaars zien vanaf vandaag in de backofficedienst iTunes Connect een schakelaar om iAd te gebruiken. Een paar ontwikkelaars hebben dat al gedaan, zoals de maker van TextGroups (hiernaast), iLevator (een app met liftmuziek) en Tiptitude (een fooiencalculator).


ilevatorIk heb iLevator van de Nederlandse ontwikkelaar Supportware geïnstalleerd om te kijken of de advertenties bij deze (grafisch mooie) applicatie uit de toon vallen. Er is al wel ruimte gemaakt voor de advertenties, maar ze worden niet getoond. iLevator is wel een komische app voor liefhebbers van muzak, het oeverloze pianogepingel dat je vaak in een lift hoort. Werk je in een bedrijf waar de lift niet is voorzien van liftmuziek, dan kun je zorgen voor wat ontspanning door één van de 8 melodieën af te spelen. Ze duren 2 minuten elk en zijn ook geschikt voor wachtkamers, bij de tandarts of tijdens het wachten in de rij. De versie zonder advertenties kost €0,79 maar als de advertenties zo bescheiden blijven als in de iAd-versie valt er wat mij betreft best mee te leven (zie screenshot hiernaast, onderin is ruimte gemaakt voor een advertentie). Later vandaag zullen de gereserveerde vakjes zich vullen met advertenties.

Volgens eerdere informatie van de Wall Street Journal zijn de advertenties te boeken vanaf een budget van $1 miljoen dollar. Apple is daarmee vijf tot tien maal duurder dan concurrerende advertentienetwerken, waar instapprijzen tussen de 100.000 en 200.000 dollar gelden voor adverteerders. De ontwikkelaar ontvangt bij Apple 40 tot 60 procent van de omzet.

Voor ontwikkelaars ziet de schakelaar in iTunes Connect er zo uit:

iads
Screenshot toegestuurd door Philip van Jamoo Design

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 juli 2010 om 12:23
Onderwerpen
,
Categorie
Apple

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.