Microsoft Pix foto in de natuur.

Microsoft Pix wil Apple’s camera-app overbodig maken

Microsoft Pix is een nieuwe Camera-app die het maken van mooie foto's een stuk eenvoudiger moet maken. De app gebruikt kunstmatige intelligentie om mensen mooi uit te lichten en combineert de beste foto uit meerdere plaatjes.

Microsoft Pix foto in de natuur.
Microsoft heeft een nieuwe camera-app voor de iPhone uitgebracht die volgens het bedrijf veel betere foto’s op moet leveren dan met de standaard camera-app van Apple. Microsoft Pix (link) bevat inderdaad een aantal interessante functies waar Apple nog iets van kan leren. De app maakt meerdere foto’s van een enkel moment en combineert deze dankzij kunstmatige intelligentie, waardoor er uiteindelijk een mooie en heldere foto tot stand zou moeten komen.

Microsoft Pix voor de iPhone

Microsoft Pix combineert eigenlijk meerdere technieken om de beste foto te kunnen maken. Zodra je een foto schiet met de Microsoft Pix-app, worden er meerdere plaatjes geschoten. Het lijkt op het eerste gezicht vergelijkbaar met de HDR-functie van de iPhone, maar Microsoft gaat een stap verder. Ze plakken verschillende onderdelen van de foto’s bij elkaar, waarna het uiteindelijke resultaat mooier moet zijn dan met Apple’s standaard camera-app. Vooral wat betreft de belichting zou het uiteindelijke plaatje een stuk mooier moeten zijn dan de standaard HDR-functie. Dit zie je vooral terug in onderstaande foto’s, waar de achtergrond sterk belicht blijft, maar ook de mensen op de voorgrond goed zichtbaar blijven.

Onderstaande foto is niet bewerkt:
Originele foto van Microsoft Pix.

En deze foto is onder handen genomen met Microsoft Pix:
Verbeterde foto in Microsoft Pix.

Microsoft Pix laat je de beste foto kiezen.Deze manier van fotograferen heeft ook wat weg van de Live Photos-functie van Apple, waar ook beelden opgenomen worden voordat je op de sluiterknop drukt. Dat doet Microsoft Pix ook: ze maken extra foto’s voordat en nadat je op de sluiterknop hebt gedrukt. Daarna krijg je de ‘beste foto’s’ voorgeschoteld, waarna je zelf nog wat opties kunt kiezen. De overige foto’s worden meteen weggegooid, waardoor je camerarol niet overspoeld wordt met matige kiekjes.

Microsoft Pix focust zich bovendien voornamelijk op mensen. Zodra de gezichtsherkenning ziet dat er mensen op de foto staan, past de app automatisch de juiste instellingen toe. De app heeft verder geen aanpassingsmogelijkheden, zoals voor de belichting of een aparte HDR-stand. Dankzij kunstmatige intelligentie moet alles automatisch gebeuren. Wel kun je in Microsoft Pix na het maken van een foto nog filters toevoegen of de foto bijsnijden.

Live Photos in de vorm van Live Image
Microsoft Pix bevat ook nog een Live Photos-functie, genaamd Live Image. Hierdoor komen bepaalde onderdelen op een foto in beweging, zoals bijvoorbeeld de takken van de bomen. Dit moet een foto wat meer leven geven, doordat niet alles statisch vastgelegd wordt. Boeiende bewegende onderdelen van een foto worden automatisch door de app herkend, waardoor deze zelf in beweging gezet worden. Qua video bevat Microsoft Pix nog een Hyperlapse-stand, die dankzij techniek van Microsoft een stuk stabieler moet zijn dan de standaard camera-app.

Elke foto die je met Microsoft Pix maakt en opslaat wordt verplaatst naar de normale Foto’s-app, waardoor je geen aparte fotobibliotheek hoeft te bewaren. Bovendien kun je foto’s vanuit de Pix-app eenvoudig delen dankzij het standaard deelmenu van iOS. Microsoft Pix wil het de gebruiker dus voornamelijk makkelijker maken om betere foto’s te maken door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie, waardoor je als gebruiker niet zelf nog allerlei zaken hoeft bij te werken. Microsoft Pix is gratis te downloaden voor de iPhone en is ook geoptimaliseerd voor de iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 19:32
Categorie Apps
Onderwerpen camera, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.