Google Motion Stills: Live Photos omzetten met iOS-app

Google Motion Stills maakt een gifje van je Live Photo’s

Google heeft Motion Stills uitgebracht, een app waarmee je Live Photos kunt omzetten naar gifjes en filmpjes. De app laat vooral de knappe kennis van het Google Research Team zien.

Google heeft een nieuwe iPhone-app uitgebracht en daarmee richten ze zich rechtstreeks op bezitters van de iPhone 6s (Plus) en iPhone SE. Met Motion Stills (link) zet je je Live Photos om maar gifjes en filmpjes. De app is afkomstig uit het researchlab van Google en maakt gebruik van beeldstabilisatie.


Google noemt de app een virtuele cameraman voor je Apple Live Photos. Dankzij de videostabilisatie-technologie uit de labs van Google is het mogelijk om de achtergrond stil te zetten. Vervolgens wordt er een herhalende gif van gemaakt, die je kunt delen via sociale media. Volgens Google levert het filmpjes op die leuk zijn om te kijken en te delen. Ook kun je verhalen maken door meerdere clips te combineren. Een internetverbinding is niet nodig, behalve voor het delen.

Deze animatie maakt goed duidelijk wat de bedoeling is. Eerst zie je het originele filmpje, daarna de geoptimaliseerde van Google:

Om de technologie te ontwikkelen heeft Google honderden miljoenen video’s omgezet naar gif-animaties. Dat leverde een algoritme op, waarmee het lijkt alsof je met stabiliserende hulpmiddelen hebt gewerkt. De achtergrond staat stil en het beeld op de voorgrond trilt niet. Dat werkt goed in een datacenter, maar de technologie moest ook te gebruiken zijn op je telefoon. Dat lukte.

Omdat ze toch bezig waren, maakten ze ook nog algoritmes die de optimale start- en stoptijd voor een gif berekenen. Onscherpe beelden worden eruit gefilterd. Het lijkt erop dat Google de app vooral heeft gemaakt om indruk te maken op iOS-gebruikers. Zieltjes zullen ze er niet direct mee winnen, omdat de app niet beschikbaar is op Android.

Apple heeft gek genoeg geen soortgelijke tools beschikbaar gesteld. Je kunt de Live Photos bekijken op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch, als je een recente versie van het besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Maar tools voor het omzetten van je Live Photos naar gifjes hebben ze niet beschikbaar gesteld. Ook kun je je Live Foto’s niet bewerken. Google’s app is zoals gebruikelijk gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Live Photos

Alles over Live Photos, de geanimeerde foto's die je op de iPhone en iPad maakt. Live Photos zijn korte bewegende foto's, vergelijkbaar met gifs. De Live Photos zijn geïntroduceerd in 2015, maar inmiddels vind je ze op alle apparaten.

Live Photos
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.