parkeren

Apple Kaarten voegt parkeerinformatie van Parkopedia toe

Apple Kaarten toont voortaan parkeerplaatsen, dankzij een samenwerking met Parkopedia, een wereldwijde database van parkeerplekken en parkeergarages.

Apple Maps biedt vanaf nu meer informatie om een parkeerplaats te vinden. Apple gaat samenwerken met Parkopedia, die een database van wereldwijde parkeerplaatsen hebben. Parkopedia weet waar je kunt parkeren in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Als je goed zoekt kun je de informatie al terugvinden, ook voor Nederlandse steden.

parkeren

Apple Kaarten met parkeerinformatie

Zo zagen we in Apple Kaarten dat je in Dordrecht kunt parkeren in de Korte Kolfstraat en dat er 440 plekken zijn. Helaas kun je niet zien hoeveel plekken daarvan nog vrij zijn, maar je ziet bijvoorbeeld wel wat de maximale doorrijhoogte is. In Amsterdam zagen we ook parkeerinformatie, zoals op de screenshots verderop in dit artikel. In totaal gaat het om 40 miljoen parkeerplaatsen in 75 landen wereldwijd.

Voorheen liet Apple Kaarten alleen met een icoontje zien dat er een parkeerplaats was, maar je kon daarbij moeilijk onderscheid maken tussen een klein veldje of een groot terrein. Nu kun je ook zien hoeveel plekken er zijn, of er speciale vakken voor mindervaliden zijn gemaakt en om wat voor parkeerplek het gaat. Bezitters van een elektrische auto zien ook meteen of ze in de betreffende parkeergarage terecht kunnen en wat de openingstijden zijn. Als je op het Parkopedia-linkje klikt krijg je nog meer te zien, bijvoorbeeld de prijzen en de manieren waarop je kunt betalen (cash of kaart). Voor sommige locaties heeft Parkopedia ook reviews, aanbiedingen en de realtime beschikbaarheid van plaatsen.

Apple Kaarten: parkeren met Parkopedia Apple Kaarten: parkeren met Parkopedia

Apple heeft de toevoeging van parkeerinformatie zelf nog niet officieel aangekondigd, maar Parkopedia roept het al van de daken en is blij met deze samenwerking. Wel had Apple Parkopedia al opgenomen in de lijst van data-aanbieders voor Apple Kaarten. Momenteel werkt Apple ook met TripAdvisor, Booking, Yellow Pages, Yelp, TomTom en anderen. Je kunt de parkeerinformatie zien als je iOS 9 of de beta van iOS 10 gebruikt. In iOS 10 krijg je bovendien een nieuwe functie om je geparkeerde auto snel terug te vinden.

parkeren-amsterdam Parkeren in Amsterdam met Apple Maps

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2016, 17:40
Categorie Diensten
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, auto, parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.