Microsoft Office 2021 komt later dit jaar naar macOS en Windows

Geen Microsoft 365 nodig
Microsoft Office 2021 komt eraan. Met deze nieuwe losstaande versie van Office voor de Mac heb je geen Microsoft 365-lidmaatschap nodig. De laatste jaren legt Microsoft juist meer de focus op de versies met Microsoft 365.

Update 19 februari 2021: Microsoft heeft nogmaals de komst van Office 2021 aangekondigd, nadat hier in september 2020 al naar gehint werd. Office 2021 verschijnt later dit jaar voor macOS en Windows. Het gaat om een losstaande versie waar je dus geen 365-lidmaatschap voor nodig hebt. Er komen twee versies van Office 2021: een gewone consumentenversie en een zogenaamde Office 2021 LTSC (Long-Term Servicing Channel) voor grotere bedrijven en organisaties. Het is nog niet precies duidelijk welke verbeteringen in Office 2021 allemaal doorgevoerd worden.

De LTSC-versie krijgt in ieder geval dark mode en verbeteringen in Excel. Microsoft gaat deze versie vijf jaar lang ondersteunen, in plaats van zeven jaar bij de vorige versie. De prijs gaat van deze versie voor bedrijven met 10 procent omhoog. De prijs voor de consumentenversie zou wel gelijk blijven, met ondersteuning voor vijf jaar. Verbeteringen in de LTSC-versie zouden ook hun weg vinden naar de consumentenversie.

In het nieuwe Office-pakket zit ook de OneNote-app. Er is ondersteuning voor zowel 32- als 64-bit. Microsoft belooft dat Office 2021 later dit jaar beschikbaar komt, maar wanneer precies is nog onduidelijk. Het gaat hier dus om een eenmalige aanschaf, zonder dat je Office 365 nodig hebt.

Oorspronkelijk artikel 24 september 2020

Microsoft Office in 2021 zonder lidmaatschap

Sinds een paar jaar kun je Microsoft Office voor Mac-apps downloaden vanuit de Mac App Store. Maar voor die versies heb je wel een actief Microsoft 365-lidmaatschap nodig. Dat kost zo’n €69 per jaar. Het voordeel is dat je altijd up-to-date apps krijgt zolang je betaalt, maar je zit dan dus wel vast aan maandelijkse kosten. Voor wie liever een eenmalige aankoop wil, kun je nog altijd Office 2019 aanschaffen, bijvoorbeeld in de Apple Store. Microsoft heeft nu laten weten dat die versie een opvolger krijgt.

Microsoft heeft nog weinig details losgelaten over deze aankomende versies. Het enige wat het bedrijf zegt is dat er een ‘nieuwe permanente release van Microsoft Office voor zowel Windows als Mac komt, in de tweede helft van 2021. Nieuwe functies en prijs zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk is deze versie gebaseerd op de huidige Microsoft 365-versies. In Microsoft Office vind je Word, Excel en Powerpoint. Een standaard Office-pakket heeft meestal een licentie voor één apparaat en komt in een versie voor thuisgebruik en studenten en voor zelfstandigen. Je kan de apps gewoon installeren en offline gebruiken.

Office for Mac

Eerder gaf Microsoft al een blik op de toekomstige veranderingen in Microsoft Office. Binnenkort komt er ook een nieuwe Microsoft Outlook voor Mac beschikbaar.

Bekijk ook

Microsoft laat zien hoe de Office-apps de komende jaren veranderen

In een nieuwe blogpost legt de designbaas bij Microsoft Office uit hoe de apps de komende jaren gaan veranderen. Zo gaat de taakbalk zich meer aanpassen aan het werk dat je doet, zodat deze een stuk minder afleiding geeft.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 19 februari: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd na nieuwe aankondiging.

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.