macOS Monterey met iMac en MacBook.

Dit is de releasedatum van macOS Monterey

Apple is al sinds juni bezig met het testen van macOS Monterey, met een release in het najaar. Maar wanneer gaat Apple macOS Monterey uitbrengen? We hoeven niet lang meer te wachten, want Apple heeft de releasedatum van macOS Monterey aangekondigd.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwste versie van macOS en de opvolger van macOS Big Sur heet macOS Monterey. Zoals je eerder al kon lezen op iCulture, bevat macOS Monterey diverse handige functies zoals ondersteuning voor Livetekst, AirPlay en Siri Shortcuts. Na vier maanden wachten we dankzij het oktober 2021-event van Apple eindelijk wat de releasedatum is.

Dit weten we over de macOS Monterey releasedatum

Waar Apple iOS 15, iPadOS 15 en de andere updates al op 20 september uitbracht, ging Apple nog lange tijd door met de beta van macOS Monterey. Als we kijken naar de afgelopen jaren, is dat helemaal niet zo vreemd. Apple brengt macOS-updates meestal pas later uit. Het is dus helemaal niet zo ongebruikelijk dat macOS Monterey nu nog niet voor iedereen beschikbaar is.

Vandaag heeft Apple aangekondigd dat macOS Monterey op maandag 25 oktober 2021 voor iedereen beschikbaar komt. Vanaf 19:00 ’s avonds zal de update beschikbaar zijn voor iedereen met een geschikte Mac.

  • macOS Monterey: 25 oktober 2021
  • macOS Big Sur: 12 november 2020
  • macOS Catalina: 7 oktober 2019
  • macOS Mojave: 24 september 2018
  • macOS High Sierra: 25 september 2017
  • macOS Sierra: 20 september 2016

Bekijk ook

Round-up: Onze 10 favoriete (toekomstige) functies van macOS Monterey

In macOS 12 Monterey hebben we allerlei interessante functies aangetroffen. Maar welke zijn onze favoriet? Dat lees je in deze round-up van de beste verbeteringen in macOS Monterey, volgens de redactie van iCulture.

Benieuwd welke Macs geschikt zijn voor macOS Monterey? Dit zijn de modellen waarvoor je de update kan installeren:

Behalve de bestaande modellen, is macOS Monterey standaard geïnstalleerd op de net aangekondigde Macs. Deze modellen zijn dus niet te downgraden naar macOS Big Sur.

Dit is definitieve planning:

  • 18 oktober 2021: Unleashed-event (bekendmaking releasedatum)
  • 18 oktober 2021: Release Candidate macOS Monterey
  • 25 oktober 2021: Publieke release macOS Monterey

Lees ook ons artikel over Apple’s oktober 2021-event, waarin je alle aankondigingen nog eens op een rijtje vindt.

Bekijk ook

Roundup: samenvatting met alle aankondigingen van Apple's oktober-event van 2021

Apple's oktober 2021-event is achter de rug! In deze samenvatting van het oktober Mac-event van 2021 lees je wat er zoal aangekondigd is, bekijk je de video en lees je wat Apple nog níet onthuld is.

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.