macOS Monterey met iMac en MacBook.

Dit is de releasedatum van macOS Monterey

Apple is al sinds juni bezig met het testen van macOS Monterey, met een release in het najaar. Maar wanneer gaat Apple macOS Monterey uitbrengen? We hoeven niet lang meer te wachten, want Apple heeft de releasedatum van macOS Monterey aangekondigd.

De nieuwste versie van macOS en de opvolger van macOS Big Sur heet macOS Monterey. Zoals je eerder al kon lezen op iCulture, bevat macOS Monterey diverse handige functies zoals ondersteuning voor Livetekst, AirPlay en Siri Shortcuts. Na vier maanden wachten we dankzij het oktober 2021-event van Apple eindelijk wat de releasedatum is.

Dit weten we over de macOS Monterey releasedatum

Waar Apple iOS 15, iPadOS 15 en de andere updates al op 20 september uitbracht, ging Apple nog lange tijd door met de beta van macOS Monterey. Als we kijken naar de afgelopen jaren, is dat helemaal niet zo vreemd. Apple brengt macOS-updates meestal pas later uit. Het is dus helemaal niet zo ongebruikelijk dat macOS Monterey nu nog niet voor iedereen beschikbaar is.

Vandaag heeft Apple aangekondigd dat macOS Monterey op maandag 25 oktober 2021 voor iedereen beschikbaar komt. Vanaf 19:00 ‘s avonds zal de update beschikbaar zijn voor iedereen met een geschikte Mac.

  • macOS Monterey: 25 oktober 2021
  • macOS Big Sur: 12 november 2020
  • macOS Catalina: 7 oktober 2019
  • macOS Mojave: 24 september 2018
  • macOS High Sierra: 25 september 2017
  • macOS Sierra: 20 september 2016

Benieuwd welke Macs geschikt zijn voor macOS Monterey? Dit zijn de modellen waarvoor je de update kan installeren:

Behalve de bestaande modellen, is macOS Monterey standaard geïnstalleerd op de net aangekondigde Macs. Deze modellen zijn dus niet te downgraden naar macOS Big Sur.

Dit is definitieve planning:

  • 18 oktober 2021: Unleashed-event (bekendmaking releasedatum)
  • 18 oktober 2021: Release Candidate macOS Monterey
  • 25 oktober 2021: Publieke release macOS Monterey

Lees ook ons artikel over Apple’s oktober 2021-event, waarin je alle aankondigingen nog eens op een rijtje vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de aankomende grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar ook Safari is behoorlijk op de schop genomen. Naar verwachting verschijnt macOS Monterey in september 2021. Lees hier alles wat we al weten over macOS 12 Monterey.

macOS Monterey
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.