macOS 12 Monterey beta

Derde beta van macOS 12.1 Monterey staat klaar voor ontwikkelaars

De nieuwste beta van macOS 12.1 Monterey is gearriveerd. Ontwikkelaars kunnen hiermee aan de slag, om alvast te testen of alles naar verwachting werkt. Of er nieuwe functies in zitten merken we snel genoeg.

macOS 12 Monterey is nog maar net beschikbaar, maar de ontwikkelingen staan natuurlijk niet stil. Apple gaat gewoon verder met de betaversie van macOS 12.1 Monterey. In dit artikel praten we je bij over alle beta’s van macOS 12.1.

Meest recente macOS 12.1 Beta

macOS 12.1 Beta 3

16 november 2021 – De derde beta van macOS 12.1 Monterey is nu beschikbaar. Heb je zelf iets nieuws ontdekt? Laat het ons dan weten via de gangbare kanalen!

Nieuw in macOS Monterey 12.1

In macaOS Monterey 12.1 voegt Apple SharePlay toe. Dankzij SharePlay kun je samen met anderen tegelijkertijd Apple Music luisteren of kijken naar Apple TV+ content. Ook andere apps kunnen ondersteuning toevoegen voor SharePlay. Apple voegde het eerder al toe in de definitieve release van iOS 15.1, iPadOS 15.1 en tvOS 15.1 en later dit jaar komt het dus ook naar macOS 12.1.

Helaas is Universal Control in nog geen velden of wegen te bekennen. Apple kan de functie alsnog in een latere beta van macOS Monterey 12.1 toevoegen.

Als je de update wil testen, raden we aan om macOS Monterey op een aparte partitie te installeren. In onze tip lees je hoe je dat doet.

macOS 12.1 Monterey beta download

Voor de beta van macOS 12.1 Monterey is een macOS betaprofiel nodig. Je vindt het macOS 12.1 betaprofiel in Apple’s Developer Portal. Publieke betatesters kunnen zich op een andere manier aanmelden voor de beta’s van macOS.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers en zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Tijdlijn macOS 12.1 Monterey beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS 12.1-beta’s voor ontwikkelaars:

  • macOS 12.1 Monterey beta 3: 16 november 2021 (verschenen)
  • macOS 12.1 Monterey publieke beta 2: 10 november 2021 (verschenen; buildnummer 21C5031d)
  • macOS 12.1 Monterey beta 2: 9 november 2021 (verschenen; buildnummer 21C5031d)
  • macOS 12.1 Monterey publieke beta 1: 29 oktober 2021 (verschenen; buildnummer 21C5021h)
  • macOS 12.1 Monterey publieke beta 1: 29 oktober 2021 (verschenen; buildnummer 21C5021h)
  • macOS 12.1 Monterey definitief: november/december 2021

Over macOS 12.1
macOS 12.1 is de eerstvolgende update nadat Monterey is verschenen. Bepaalde functies hebben het nog niet gehaald in de release van Monterey, dus we hopen dat ze er bij 12.1 wel in zitten. Met name op SharePlay en Universal Control wordt nog gewacht. Alles wat er nieuw was in macOS 12 Monterey lees je in ons overzicht.

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een macOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Je kan macOS 12 ook op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de nieuwste grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. Lees hier alles over macOS 12 Monterey.

macOS Monterey
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.