macOS Mammoth

Steeds grotere kans dat macOS 13 de bijnaam Mammoth krijgt

Apple ziet wel wat in de naam macOS Mammoth. Het bedrijf heeft de merknaam verlengd én toegewezen gekregen, zodat het gebruik kan worden voor een toekomstige versie van macOS.

macOS Mammoth

Krijgt de volgende macOS-versies de bijnaam Mammoth? Die kans zit erin, nu Apple via de lege vennootschap ‘Yosemite Research LLC’ de merknaam heeft verlengd. Hetzelfde bedrijf registreerde eerder de merknamen Yosemite en Monterey en droeg ze over aan Apple op het moment dat ze officieel werden gebruikt voor macOS-versies. Mammoth is niet zomaar een uitgestorven olifantachtige. Het verwijst ook naar Mammoth Lakes, een gebied met veel meren in de Sierra Nevada en een populaire skibestemming.


Apple heeft de merknaam toegewezen gekregen voor de categorie ‘computerbesturingssysteem’. Mammoth is de laatst overgebleven merknaam die verwijst naar een gebergte of regio in Californië. De kans is daarom groot dat dit de bijnaam voor macOS 13 wordt, dat we in het najaar van 2022 verwachten. Afgelopen juni was al bekend dat Apple de merknaam Mammoth in handen heeft en gingen er al speculaties dat de eerstvolgende naam Monterey zou zijn. Dat bleek ook het geval.

Een wallpaper kunnen we ons bij macOS Mammoth al wel voorstellen: iets met bergen en water, zoals veel eerdere macOS-versies. Dat de merknamen rondom regionale plekken in Californië op zijn kan erop wijzen dat we over een paar jaar een andere reeks namen kunnen verwachten. Misschien planeten? Of populaire gerechten? We kunnen niet wachten op macOS Pizza.

macOS Mammoth

Dit waren de meest recente macOS-versienamen:

Daarvoor gebruikte Apple namen van katachtigen, zoals Panther en Tiger.

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 december 2021 om 10:15
Onderwerp
Categorie
Mac en macOS

macOS

macOS is het besturingssysteem van de Mac. Voorheen werd dit ook wel Mac OS X of OS X genoemd. Kenmerkend zijn naast de versienummers ook de namen van de verschillende varianten, zoals macOS Sonoma (macOS 14), macOS Ventura (macOS 13) en macOS Monterey (macOS 12). macOS regelt alle systeemfuncties van je Mac en stuurt alle apps aan. Voor macOS brengt Apple regelmatig nieuwe gratis updates uit. Dit kunnen zowel hele grote updates met nieuwe functies zijn als kleine updates met bugfixes en verbeterde beveiliging. macOS heeft de afgelopen jaren veel functies van iOS en iPadOS gekregen en de besturingssystemen werken ook nauw met elkaar samen. Zo vind je bijvoorbeeld Stage Manager zowel op macOS als iPadOS en kun je dankzij Universal Control een iPad en Mac tegelijkertijd aansturen met je muis en toetsenbord.

macOS

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.