macOS Mammoth

Steeds grotere kans dat macOS 13 de bijnaam Mammoth krijgt

Apple ziet wel wat in de naam macOS Mammoth. Het bedrijf heeft de merknaam verlengd én toegewezen gekregen, zodat het gebruik kan worden voor een toekomstige versie van macOS.

macOS Mammoth

Krijgt de volgende macOS-versies de bijnaam Mammoth? Die kans zit erin, nu Apple via de lege vennootschap ‘Yosemite Research LLC’ de merknaam heeft verlengd. Hetzelfde bedrijf registreerde eerder de merknamen Yosemite en Monterey en droeg ze over aan Apple op het moment dat ze officieel werden gebruikt voor macOS-versies. Mammoth is niet zomaar een uitgestorven olifantachtige. Het verwijst ook naar Mammoth Lakes, een gebied met veel meren in de Sierra Nevada en een populaire skibestemming.


Apple heeft de merknaam toegewezen gekregen voor de categorie ‘computerbesturingssysteem’. Mammoth is de laatst overgebleven merknaam die verwijst naar een gebergte of regio in Californië. De kans is daarom groot dat dit de bijnaam voor macOS 13 wordt, dat we in het najaar van 2022 verwachten. Afgelopen juni was al bekend dat Apple de merknaam Mammoth in handen heeft en gingen er al speculaties dat de eerstvolgende naam Monterey zou zijn. Dat bleek ook het geval.

Een wallpaper kunnen we ons bij macOS Mammoth al wel voorstellen: iets met bergen en water, zoals veel eerdere macOS-versies. Dat de merknamen rondom regionale plekken in Californië op zijn kan erop wijzen dat we over een paar jaar een andere reeks namen kunnen verwachten. Misschien planeten? Of populaire gerechten? We kunnen niet wachten op macOS Pizza.

macOS Mammoth

Dit waren de meest recente macOS-versienamen:

  • macOS 12 (Monterey)
  • macOS 11 (Big Sur)
  • macOS 10.15 (Catalina)
  • macOS 10.14 (Mojave)
  • macOS 10.13 (High Sierra)
  • macOS 10.12 (Sierra)
  • OS X 10.11 (El Capitan)
  • OS X 10.10 (Yosemite)
  • OS X 10.9 (Mavericks)

Daarvoor gebruikte Apple namen van katachtigen, zoals Panther en Tiger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 december 2021 om 10:15
Onderwerp
Categorie
Mac & macOS
0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.