Concept van MacBook Pro met scherm tot de rand.

Gerucht: ‘Nieuwe 16-inch MacBook Pro en vernieuwde MacBook Air in oktober’

Er komen dit jaar nog meer nieuwe MacBooks aan, zo voorspellen bronnen bij de productieketen. Apple brengt volgens hen in oktober van dit jaar onder andere de 16-inch MacBook Pro uit.

Als je dacht dat Apple na alle MacBook-updates van de afgelopen maanden niets meer op de planning heeft, dan lijkt het erop dat je ernaast zit. Apple is volgens de Economic Daily News van plan om de 16-inch MacBook Pro in oktober uit te brengen. Er zijn al eerder geruchten geweest over deze vernieuwde MacBook Pro. Ook de 13-inch MacBook Pro en de MacBook Air worden volgens de bronnen in diezelfde maand voorzien van een update.

’16-inch MacBook Pro oktober’

In februari verschenen de eerste geruchten over een 16-inch MacBook Pro. Met dit schermformaat is dit aankomende model een inch groter dan Apple’s grootste laptop in het assortiment. Voorheen was er ook nog een 17-inch MacBook Pro, maar Apple hanteert nu al een paar jaar 15-inch als het grootste model. De nieuwe aankomende 16-inch MacBook Pro krijgt mogelijk een nieuw design. Hierdoor kan het scherm een stukje groter worden, zonder dat de behuizing zelf groter is. Welke vernieuwingen er nog meer in zitten, is nog niet bekend. Het scherm is volgens de de bronnen een LCD-scherm van LG van 3072 x 1920. Wel zou je voor dit model flink in de buidel moeten tasten, want de prijs ligt zo rond de $3000. Het model behoort in het assortiment tussen de iMac en de iMac Pro.

Volgens de bronnen bij de productieketens wordt dit nieuwe model geproduceerd door Foxconn en Quanta, met een release die gepland staat voor oktober 2019. Apple brengt wel vaker nieuwe Macs uit in oktober, waardoor dit een logische maand is.

Concept van MacBook Pro met scherm tot de rand.

‘Nieuwe 13-inch MacBook Pro en MacBook Air’

Vlak voor de start van de Back to School-actie, introduceerde Apple een nieuw instapmodel van de 13-inch MacBook Pro en een vernieuwde MacBook Air 2019 met True Tone. Beide modellen zouden in oktober weer een update krijgen, mogelijk met betere specs. Of Apple kiest voor een compleet nieuw ontworpen toetsenbord, meldt de bron van vandaag niet.

De Apple-analist Ming-Chi Kuo verklapte onlangs dat Apple stopt met het beruchte vlindertoetsenbord. In plaats daarvan komen ze met een nieuw toetsenbord met schaarmechanisme. Volgens hem is de nieuwe MacBook Air het eerste model die dit nieuwe toetsenbord krijgt, dus het is goed mogelijk dat de analist en de bronnen van vandaag het over hetzelfde model hebben.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple stopt met vlindertoetsenbord in nieuwe MacBooks'

Het lijkt erop dat Apple afscheid gaat nemen van het geplaagde vlindertoetsenbord in de volgende generatie MacBooks. Voor zowel de MacBook Air 2019 als de MacBook Pro 2020 werkt Apple aan een vernieuwd toetsenbord.

Kun je toch niet wachten en wil je nu al een nieuwe MacBook kopen? Of wil je eerst MacBooks vergelijken voordat je tot een aanschaf over gaat? Check dan onze artikelen waarin we alle recente modellen voor je op een rijtje gezet hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.