16-inch MacBook Pro.

Gerucht: ‘Aanstaande 16-inch MacBook Pro krijgt schaartoetsenbord’

Vanaf 2020 alle MacBooks met beter toetsenbord

Apple is van plan om het nieuwe schaarmechanisme te gebruiken bij de aanstaande 16-inch MacBook. Deze vervangt het vlindermechanisme, zo beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo in een notitie aan investeerders.

Apple zou van plan zijn om een 16-inch MacBook Pro uit te brengen, die volgens Kuo in het vierde kwartaal van 2019 op de markt komt. Inmiddels heeft Kuo nog meer details verzameld. Deze laptop zal voorzien zijn van een duurzamer schaarmechanisme. Eerder beweerde Kuo dat Apple het nieuwe toetsenbord met schaarmechanime zou gebruiken in de MacBook Air van 2019, maar dat is nog niet gebeurd.


Kuo schrijft dat ook andere nieuwe MacBooks in 2020 het nieuwe schaarmechanisme voor het toetsenbord krijgen. Deze modellen zullen achtereenvolgens verkoopcijfers van 400.000 stuks, 10 miljoen stuks en 16 miljoen stuks bereiken, denkt Kuo. Na de MacBook Pro zullen toekomstige modellen vanaf 2020 allemaal geleverd worden met het schaarmechanisme.

16-inch MacBook Pro concept door Viktor Kadar

Met het vlindermechanisme is Apple telkens tegen problemen aangelopen. Het toetsenbord kreeg tweemaal een revisie, maar ook de derde generatie blijkt gevoelig voor stof en kruimels. Dat levert Apple veel extra kosten op vanwege de reparatiekosten. Het is dan ook niet vreemd dat Apple nu voor een nieuw mechanisme kiest. Met het nieuwe mechanisme zijn de problemen hopelijk opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2019, 19:27
Bron Bron MacRumors
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerpen macbook pro, Ming-Chi Kuo, toetsenbord

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.