16-inch MacBook Pro.

Gerucht: ‘Aanstaande 16-inch MacBook Pro krijgt schaartoetsenbord’

Vanaf 2020 alle MacBooks met beter toetsenbord
Apple is van plan om het nieuwe schaarmechanisme te gebruiken bij de aanstaande 16-inch MacBook. Deze vervangt het vlindermechanisme, zo beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo in een notitie aan investeerders.

Apple zou van plan zijn om een 16-inch MacBook Pro uit te brengen, die volgens Kuo in het vierde kwartaal van 2019 op de markt komt. Inmiddels heeft Kuo nog meer details verzameld. Deze laptop zal voorzien zijn van een duurzamer schaarmechanisme. Eerder beweerde Kuo dat Apple het nieuwe toetsenbord met schaarmechanime zou gebruiken in de MacBook Air van 2019, maar dat is nog niet gebeurd.


Kuo schrijft dat ook andere nieuwe MacBooks in 2020 het nieuwe schaarmechanisme voor het toetsenbord krijgen. Deze modellen zullen achtereenvolgens verkoopcijfers van 400.000 stuks, 10 miljoen stuks en 16 miljoen stuks bereiken, denkt Kuo. Na de MacBook Pro zullen toekomstige modellen vanaf 2020 allemaal geleverd worden met het schaarmechanisme.

16-inch MacBook Pro concept door Viktor Kadar

Met het vlindermechanisme is Apple telkens tegen problemen aangelopen. Het toetsenbord kreeg tweemaal een revisie, maar ook de derde generatie blijkt gevoelig voor stof en kruimels. Dat levert Apple veel extra kosten op vanwege de reparatiekosten. Het is dan ook niet vreemd dat Apple nu voor een nieuw mechanisme kiest. Met het nieuwe mechanisme zijn de problemen hopelijk opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.