Logitech Circle 2 stuurt voortaan foto bij beweging

De Logitech Circle 2 stuurt je voortaan een foto als er beweging is ontdekt. Zo kun je meteen zien of je actie moet ondernemen. Bij de duurste abo's krijg je een ingezoomde foto van de persoon.

De eerder besproken Logitech Circle 2 is een van de weinige beveiligscamera’s die HomeKit ondersteunt (de andere drie zijn de D-Link Omna 180, de Netatmo Welcome en Netatmo Presence). Alleen het bekabelde model van de Circle 2 biedt die HomeKit-functionaliteit. Een nieuwe firmware-update voor de €179 kostende camera voegt nu gratis snapshot-waarschuwingen toe. Je krijgt een stilstaande foto via een notificatie toegestuurd op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd. Zo weet je meteen of er actie nodig is.


Logitech Circle 2 foto bij beweging

Logitech Circle 2 stuurt foto via notificatie

Via de mobiele app van Logitech kun je de Notification Snapshots inschakelen op je iPhone of Android-toestel. De functie is te vinden bij het onderdeel Smart Alerts. Telkens wanneer er iets beweegt in beeld krijg je een snapshot (fotootje) toegestuurd. Je zult hiervoor de firmware van de Circle 2 wel moeten bijwerken en dat kan via het instellingen-scherm van de app. Het updaten moet voor elke camera apart gebeuren.

Logitech Circle 2 stekker

Ben je abonnee van de Logitech Circle Safe Premium-diensten, dan krijg je er nog wat extra’s bij, namelijk een ingezoomde weergave van het object of de persoon die de bewegingsmelding heeft veroorzaakt. Daarvoor gebruikt de software geavanceerde analyses. Helaas is dit alleen beschikbaar voor het duurste abonnement en niet voor Circle Safe Basic en Circle Safe Basic Home.

Logitech Circle 2 muurstekker

De Logitech Circle 2 met HomeKit werkt alleen bij de versie met kabel van €179. Er is ook een iets duurdere draadloze versie van de Circle 2, maar die kan vanwege beperkingen die Apple stelt geen HomeKit ondersteunen.

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.