Sky game op iPhone

Bijzonder: in de game Sky betaal je voor andere spelers

De bijzondere game Sky komt in maart uit met een bijzonder betaalmodel. Spelers gaan betalen voor andere spelers, niet voor zichzelf, zo hebben de makers beloofd.

Betaal voor anderen in Sky
We moeten nog even wachten op Sky, de game die afgelopen september tijdens de iPhone-keynote in een demo te zien was. Sky moest helaas worden uitgesteld en komt nu volgens de nieuwe planning in maart uit. Het meest vernieuwende van deze game? Een innovatief betaalmodel, aldus de makers. Ontwikkelaar Jenova Chen van thatgamecompany vertelde in een interview wat er zo bijzonder is aan dat betaalmodel: spelers gaan betalen voor andere spelers, niet voor zichzelf. Je zult dus vrienden moeten maken.

De uitspraken van Chen zijn te horen in een serie Unfiltered-interviews van IGN. Chen vertelt dat het huidige betaalmodel ‘boosaardig’ is en dat hij daarom voor Sky iets anders heeft bedacht. Misschien gaan andere appmakers het idee wel over nemen. Chen wilde geen nadere details geven, maar gaf wel een teaser:

Ik denk dat veel mensen verrast zullen zijn hoe deze game geld verdient. Ik denk dat mijn grootste doorbraak of innovatie in deze game is hoe het geld in rekening brengt bij mensen. Het is iets wat je waarschijnlijk nooit eerder hebt gezien. Zodra je het speelt zal het je interesse trekken. Dit is een game waarbij je geld betaalt voor andere mensen en niet voor jezelf.

Sky game op iPhone

De game zal constant veranderen en een multiplayer-variant bevatten om samen met vrienden en familie te spelen. Ook is het de bedoeling dat je samenwerkt in de game. Chen is blij dat hij Sky tijdens Apple’s iPhone-keynote mocht demonstreren. Het zorgde ervoor dat hij een groter publiek kon bereiken dan alleen gamers, al zullen sommige mensen bij het terugkijken van de keynote de aankondiging niet eens hebben meegekregen omdat ze meteen hebben doorgespoeld naar het gedeelte over de iPhone X.

Vanaf maart kun je Sky spelen op je iPhone, iPad en Apple TV. Nog een geduld dus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2018, 19:38
Bron Bron IGN
Categorie Apps
Onderwerpen betalen, game
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.