LiFX Switch schakelaar.

LiFX onthult nieuwe filament-lampen, lichtschakelaar en meer

LiFX komt binnenkort met een reeks nieuwe producten. De maker van slimme verlichting komt, net als Philips Hue, met filament-lampen in verschillende vormen. Om de lampen te bedienen komt er een nieuwe bedrade schakelaar.

Als je op zoek bent naar slimme verlichting, dan wordt de keuze met het jaar groter. Naast Philips Hue, kan je ook terecht bij de IKEA Tradfri-lampen of bij LiFX, dat ooit begon op Kickstarter. Het assortiment van LiFX wordt de komende tijd flink uitgebreid. Eerder schreven we al over de tv-lichtslang en nieuwe gekleurde LiFX-kaarslamp, maar het bedrijf heeft nog meer op de planning staan. Het gaat om de LiFX Spiral, LiFX Switch en de witte LiFX Candle.

LiFX Spiral: nieuwe filament-lampen

Filament-lampen zijn hot. Waar je voorheen een lamp bedekte met een lampenkap of een ander groot armatuur, worden lampen nu steeds meer zichtbaar. Dat moet er natuurlijk wel een beetje leuk uit zien en daarom komen steeds meer bedrijven met filament-lampen. Dit zijn lampen waarbij het glas doorzichtig is en de lichtspiraal zichtbaar is, vergelijkbaar met een oude gloeilamp. LiFX toont deze lampen in twee varianten, met verschillende designs. De lampen werken verder exact hetzelfde als de huidige versies van LiFX en zijn dus te bedienen met de app, HomeKit en stemassistenten zoals Siri.

LiFX Spiral filament lampen.

Een andere lamp die binnenkor top de markt komt, is een witte versie van de kaarslamp. De LiFX Candle White to Warm ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de gekleurde versie, maar dan in verschillende kleuren wit. Deze witte versie moet begin 2020 op de markt verschijnen.

Bekijk ook

LiFX brengt tv-lichtslang en kaarslamp met meerdere kleuren uit

LiFX is een merk waar je minder vaak iets van hoort. Maar ze hebben toch unieke producten, zoals lampen die geen aparte hub nodig hebben. Nu komen er weer twee nieuwe producten aan: een lichtstrip, speciaal voor de tv en een kaarslamp, die meerdere kleuren tegelijk kan uitstralen.

LiFX Switch: schakelaar met vier knoppen

De LIFX Switch is een geheel nieuw accessoire voor het bedrijf. Het is een inbouwschakelaar met daarop vier knoppen, zodat je de lampen ook eenvoudig kan bedienen zonder je iPhone erbij te hoeven pakken. Elke knop kan op meerdere manieren geconfigureerd worden. Je kan een knop instellen voor een gewone standaard lamp, waardoor hij werkt zoals je huidige knoppen. Maar door een knop te koppelen aan een slimme lamp of een scène, is er veel meer mogelijk. Hierdoor kun je bijvoorbeeld met één druk op de knop meerdere apparaten bedienen die allemaal samenwerken met HomeKit.

LiFX Switch schakelaar.

De knoppen geven licht als je ze indrukt, waarbij je zelf kan kiezen in welke kleur dit moet. Zodra de LiFX Switch in de winkels ligt, heb je de keuze uit een witte en zwarte variant. Alle lampen die aan de schakelaars gekoppeld worden, zijn in te stellen voor de LiFX-schema’s in de app. Dat geldt dus ook voor je standaard lampen.

Het voordeel van LiFX is dat je geen bridge of hub nodig hebt. Alle accessoires maken zelf direct verbinding met je netwerk, in plaats van via een bridge die aan je router gekoppeld is. Lees ook onze eerdere review van de LiFX-lampen zonder bridge. Exacte prijzen en releasedata voor deze nieuwe producten wordt later bekend gemaakt. LiFX is ook aanwezig op de IFA in Berlijn, die duurt van 6 tot en met 11 september 2019.

Een LiFX-lamp is vanaf ongeveer 25 euro verkrijgbaar en de al bestaande LiFX Z LED-strip ligt voor rond de 90 euro in de winkel. Je vindt deze producten ook bij gespecialiseerde winkels zoals Beaumotica en 50five.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.