Google Maps fietsweergave

Google Maps combineert nu OV-routes met fiets en taxi

Multimodale routes
Heel wat Nederlanders verplaatsen zich dagelijks met het OV, maar om de trein te kunnen pakken zul je eerst naar het station moeten. Hoe je daar komt? Vaak op de fiets. Vandaar dat Google Maps nu routebeschrijvingen met het OV kan maken, die op de fiets beginnen.

Routes plannen met meerdere vervoermiddelen

Zo werkt het: je voert in Google Maps je bestemming in en drukt op Route. Vervolgens kun je op het tabblad Openbaar Vervoer automatisch de routes zien zie beginnen met een ritje op de fiets. Zo kun je milieuvriendelijk naar het station gaan en kun je suggesties om de bus te pakken overslaan. Dit zijn zogenaamde multimodale routebeschrijvingen, waarbij je gebruik maakt van meerdere vervoermiddelen. Bij het berekenen van je totale reistijd en de aankomsttijd wordt rekening gehouden met deze vervoermiddelen, zodat je precies weet hoe lang je onderweg bent.


De routebeschrijvingen met meerdere vervoermiddelen zijn vanaf nu beschikbaar in 30 landen en worden geleidelijk uitgerold. Het gebeurt daarbij in fasen, zodat het een paar dagen kan duren voordat jij de mogelijkheid op je telefoon ziet.

Google Maps

Daarnaast kun je nu suggesties krijgen om het laatste stuk van de reis met een taxidienst zoals Uber af te leggen. Dat kan handig zijn in een vreemde stad, als je niet weet waar je moet zijn en je eigen fiets thuis staat. Ook in dat geval is de reistijd afgestemd op het gebruik van meerdere vervoermiddelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.