Krijgt de volgende iPad een MagSafe-connector en twee dock-connectors?

Het US Patent & Trademark Office heeft een patent gepubliceerd, waarin Apple een MagSafe-connector voor draagbare apparaten, zoals de iPhone, iPod touch en iPad, beschrijft.

MagSafeEr is weer een patent opgedoken waaruit we mogelijk wat wijzer worden over de plannen die Apple met de volgende iPad heeft. Vandaag publiceerde het US Patent & Trademark Office, de instantie die toeziet op het toewijzen van patenten en handelsmerken, een nieuw patentverzoek van Apple, zo ontdekte Patently Apple. Het bedrijf vraagt patent aan op de welbekende MagSafe-connector, waarmee elke Apple-laptop tegenwoordig standaard is uitgerust, maar dan voor draagbare apparaten, zoals de iPad, iPhone en iPod touch.

De MagSafe-connector is met name bedoeld om het gebruiksgemak te vergroten. In tegenstelling tot gewone lichtnetadapters voor laptops wordt de MagSafe-connector namelijk door middel van een magneetje met de laptop verbonden. Maar de connector heeft ook nog een andere functie: voorkomen dat je laptop op de grond valt als je achter de kabel blijft haken. Als dat gebeurt, dan laat de connector vanwege de magneetbevestiging automatisch los en trek je dus alleen de kabel mee en niet je laptop.

MagSafe voor draagbare apparaten

De vraag is of Apple dan ook van de bekende 30-pins-dockconnector afstapt. Bij huidige iDevices wordt deze dockconnector gebruikt voor zowel bestandsoverdacht als het opladen van je iPhone, iPod touch of iPad. In de patentbeschrijving wordt namelijk alleen gesproken over de MagSafe-connector als ‘power connector’. Dit zou betekenen dat er nog steeds een andere poort nodig is voor bestandsoverdracht en niet te vergeten de mogelijkheid om het apparaat met iTunes te koppelen. Volgens geruchten zou dat ook een micro- of mini-USB-poort kunnen zijn.

iPad met landscape-dock

Uit een eerdere patentaanvraag van Apple bleek al dat het bedrijf de mogelijkheid voor een zogenaamd landscape-dock onderzocht. Op het internet dook vandaag dan ook een foto (boven) op van de behuizing van wat de volgende iPad zou kunnen zijn. Hierop zijn duidelijk twee dock-connectors te zien. Hiermee zou het mogelijk worden om de iPad ook in landschapsweergave te docken. In de afgebeelde behuizing is echter geen opening voor een camera, al is daarmee een camera op de voorzijde niet meteen uitgesloten.

Patently Apple merkt op dat dit laatste patentverzoek een vervolg is op een eerder verzoek dat het bedrijf in juni dit jaar al indiende. Voordat patenten ook daadwerkelijk toegewezen worden, verstrijken er vaak wel enkele maanden tot enkele jaren. Het indienen van twee verzoeken kort na elkaar duidt er mogelijk op dat Apple inderdaad plannen heeft om de MagSafe-connector naar iDevices te brengen, mogelijk te beginnen met de iPad. Naar verwachting komt het bedrijf volgend voorjaar al met een nieuwe dunnere iPad met onder meer een camera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2010, 22:53
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, ipad, iPhone, ipod touch, magsafe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.