Glassgate: nieuwste rel rond iPhone 4?

Glassgate is het nieuwste probleem waarmee Apple wordt geconfronteerd. Volgens de website gdgt krast en breekt het glas van de iPhone 4 als er vuil in deze cases dringt.

slider caseVolgens de website gdgt staat Apple een nieuw probleem te wachten bij de iPhone 4. Apple is op de hoogte gesteld van een probleem, waarbij een bepaald type beschermhoesjes schade veroorzaakt aan het glazen achterpaneel van de iPhone 4. Er raakt vuil en ander materiaal klem tussen de case en het glazen paneel, waardoor krassen ontstaan en zelfs het glas kapot gaat.

Het gaat om slider-cases zoals op de foto hiernaast, waarbij twee delen op elkaar schuiven. Door de opening dringt er makkelijk vuil naar binnen wanneer je je iPhone bijvoorbeeld in een rommelige tas gooit. Bij de Bumper Cases van Apple zelf wordt ook regelmatig geklaagd dat er vuil in de case dringt, waardoor de metalen rand krast.

slider case iphoneHier gaat het echter om een ander geval: door het vuil ontstaan niet alleen krassen, maar het scherm gaat zelfs barsten vertonen. Apple zou een lab en een speciaal team hebben ingeschakeld om het probleem te onderzoeken, aldus Ryan Block van gdgt, die zich op bronnen binnen en buiten Apple baseert.

Bij eerdere iPhones werden deze slider-cases ook al verkocht maar had het vuil blijkbaar weinig invloed op de kunststof achterkant van de iPhone. Volgens gdgt verkoopt Apple uit voorzorg de slider-cases niet meer in de online winkel en ook niet in de retailwinkels. Maar wie is nu de schuldige: de bedrijven die de slider-cases maken en daarbij zo’n opening vrijlaten dat er vuil in de case kan dringen? Of Apple, die de Gorilla Glass-achterkant van de iPhone 4 niet kras- en breukvrij heeft gemaakt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2010, 22:41
Categorie Achtergrond
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.