Raya en de Laatste Draak

Weekend-kijktips: Biggie, Raya en de Laatste Draak en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Traditioneel tv-kijken doen we nauwelijks meer. Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video zijn belangrijker dan ooit. Maar ook lokale aanbieders zoals Videoland, Film1 en Ziggo hebben genoeg te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Raya en de Laatste Draak (Disney VIP)

Te zien bij: Disney+

Disney+ heeft weer een speciale VIP-film waar je voor zult moeten betalen. Pak de popcorn klaar, ga met het hele gezin bij elkaar zitten en reken €21,99 af om te kunnen kijken. Ook als je abonnee van Disney+ bent. Vanaf 4 juni komt de film gratis beschikbaar, maar tot die tijd zul je moeten betalen. Het gaat om een langverwachte film die al goede recensies heeft gekregen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Raya en de Laatste Draak speelt zich af in de fantasiewereld van Kumandra, waar mensen en draken in harmonie leefden. Toen een boze kracht het het land bedreigde offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Inmiddels zijn we 500 jaar verder en is het kwaad teruggekeerd. Een eenzame strijder, Raya, moet de legendarische laatste draak opsporen en het land redden, terwijl ondertussen de verdeelheid onder het volk opgelost moet worden. Kijk je de originele Engelstalige versie, dan krijg je de stemmen van Kelly Marie Tran als krijger Raya en Awkwafina als draakje Sisu te horen.

Black Narcissus (S01)

Te zien bij: Disney+

Dramatische miniserie uit eind 2020. Het volledige seizoen is online te zien. Black Narcissus is gebaseerd op de roman van Rumer Godden en speelt zich af in 1934 bij de Himalaya. Wanneer de jonge nonnen van St. Faith daar een missie proberen op te zetten, worden verboden verlangens aangewakkerd die kunnen leiden tot een verschrikkelijke tragedie. De missie wordt geleid door de ambitieuze jonge non Clodagh, tijdens de laatste jaren van de Britse overheersing in India. De spookachtige sfeer in het paleis van Mopu draagt bij aan de sfeer.

https://www.youtube.com/watch?v=2bS2qRi1mcg

App Store en iTunes-tegoed

The Resident (S01 + S02)

Te zien bij: Disney+

Vorige keer schreven we over de terugkeer van Scrubs op streamingdiensten, nu hebben fans van ziekenhuisseries alweer geluk. Er zijn twee seizoenen van de serie The Resident toegevoegd. Deze serie is heel wat recenter (uit 2018) en draait om Conrad Hawkins, de charmante en arrogante arts van het Chastain Park Memorial Hospital. Conrad behandelt zijn patiënten het liefst op een onconventionele manier. Hij probeert de idealistische eerstejaars Devon Pravish duidelijk te maken dat een ziekenhuis ook maar een bedrijf is en dat artsen ook wel eens fouten maken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Biggie: I Got a Story to Tell

Te zien bij: Netflix

Deze documentaire, met zeldzame beelden en diepgaande interviews, is een ode aan het leven van The Notorious B.I.G., die het van dealer tot rapkoning schopte.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

The New Pope (S01)

Te zien bij: Netflix

Paus Pius XIII ligt in een coma. Staatssecretaris Voiella heeft het voor elkaar gekregen dat Sir John Brannox tot paus wordt gekozen en Brannox gaat verder door het leven als paus John Paul III. Het is een allesbehalve makkelijke opgave om Puis XIII op te volgen. Hoewel John Paul III de perfecte paus lijkt te zijn, heeft hij geheimen en is hij kwetsbaar. Ondertussen ligt de kerk zwaar onder vuur vanwege de schandalen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Pacific Rim: The Black (S01)

Te zien bij: Netflix

Een gevierde oorlogsheld is verslagen. Nu gaat een eeuwenoude orde van krijgers de strijd aan tegen machtige indringers. Het lot van de mensheid staat op het spel.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Coming 2 America

Te zien bij: Amazon Prime Video

In het weelderige en koninklijke land Zamunda maken de pasgekroonde koning Akeem (Eddie Murphy) en zijn vertrouwde vertrouwelinge Semmi (Arsenio Hall) aan een gloednieuw hilarisch avontuur mee. Een avontuur waarbij zij over de hele wereld reizen, van hun grote Afrikaanse land naar de stad Queens in New York – waar het allemaal begon.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hotel Mumbai

Te zien bij: Film1

November 2008. Een groep zwaar bewapende Pakistaanse terroristen opent de aanval op het wereldberoemde Taj Mahal Palace Hotel in India. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten ze voor hun leven als blijkt dat de commando’s te ver weg zijn om op korte termijn te helpen. De plaatselijke politie grijpt in en het hotelpersoneel stelt zelfs in deze verschrikkelijke omstandigheden de veiligheid van hun gasten voorop.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

TV- en internetbundels voor thuis
Nu we wat vaker thuis zijn, stel je ongetwijfeld ook hogere eisen aan je internet- en tv-bundel. met een triple play-pakket kun je besparen. Triple play staat voor internet, telefonie en digitale televisie via één abonnement bij één aanbieder. Het wordt ook wel alles-in-1, 3-in-1, combi- of totaalpakket genoemd. Bij welke aanbieders kun je het beste terecht?

Temptation Island USA (S03)

Te zien bij: Videoland

Amerikaanse realityshow waarin vier stellen de ultieme relatietest aangaan. Zij zullen, gescheiden van hun partner, omringd worden door bloedmooie vrijgezellen. Welke relaties houden stand en welke relaties sneuvelen?

https://www.youtube.com/watch?v=-YSdekjLNSI

Miss Sloane

Te zien bij: Pathé Thuis

Elizabeth Sloane is de meest gewilde en succesvolle lobbyist in Washington D.C. Maar als ze met een machtige tegenstander te maken krijgt, ontdekt ze dat winnen een hoge prijs gepaard kan gaan.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.