iPhone 8 dummy kopergoud

‘Apple maakt nog geen 10.000 iPhone X-exemplaren per dag, goudkleur meest schaars’

De iPhone X moet eind van deze maand in de schappen liggen, maar de gouden versie zou het meest schaars zijn. Wil je graag dit model, dan lijkt het erop dat je meer moeite moet doen.

Als je straks in de (virtuele) rij wil gaan staan voor een iPhone X, dan lijkt het erop dat je voor de gouden versie (ook wel Blush Gold of koper genoemd) de meeste moeite moet doen. De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat de gouden variant het meest schaars zal zijn, omdat dit model het meest lastig is om te produceren. Bovendien stelt hij dat Apple maar 10.000 exemplaren van de iPhone X per dag maakt.

iPhone 8 dummy kopergoud

‘Minder dan 10.000 iPhone X-exemplaren per dag’

De iPhone X wordt het grote topmodel met de meeste nieuwe functies. Dit wordt dan ook meteen het duurste model, maar de verwachting is ook dat de iPhone X het lastigst te verkrijgen is. De gouden variant van de iPhone X (mogelijk met de naam Blush Gold) zou vanwege productieproblemen enorm slecht bevoorraad zijn. Kuo stelt zelfs dat het mogelijk is dat deze kleur later pas verkocht gaat worden, al lijkt ons dat onwaarschijnlijk. Vorig jaar was de gitzwarte iPhone 7 ook lastiger te verkrijgen, maar je kon dit model wel vanaf de pre-order datum bestellen. Hele vroege kopers hadden toen mazzel en zaten bij de eerste lichting.

Ook voor andere kleuren van de iPhone X lijkt er minder goed nieuws te zijn. De huidige productie van de iPhone X ligt op minder dan 10.000 stuks per dag, omdat de beschikbare onderdelen beperkt zijn. Dit heeft als gevolg dat de iPhone X in de weken na de lancering minder goed verkrijgbaar zal zijn. Dit was vorig jaar ook al het geval met bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus, het meest geavanceerde model van de destijds nieuw geïntroduceerde iPhones.

Ter vergelijking: in het openingsweekend van de iPhone 6s werden er in totaal 13 miljoen stuks van de iPhone 6s als de iPhone 6s Plus verkocht. Als Apple inderdaad slechts 10.000 exemplaren per dag produceert, betekent dat dat er heel wat minder iPhone X-modellen beschikbaar zullen zijn. Het merendeel van de verkopen zal dan ook bij de iPhone 8 en iPhone 8 Plus vandaan komen. Over deze twee modellen gaf Ming-Chi Kuo geen schatting, maar het is de verwachting dat de voorraad hiervan een stuk ruimer is.

De iPhone X en iPhone 8 zijn naar verwachting vanaf 22 september beschikbaar en de pre-order start volgens onze bronnen op 15 september, aanstaande vrijdag dus. Tijdens het iPhone-event zal Apple de volledige details onthullen, al weten we dankzij de lek van de GM-versie van iOS 11 al een hoop over de iPhone X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2017, 17:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, iPhone X
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.