iPhone XI concept.

Zo kan de opvolger van de iPhone X met kleinere notch eruit zien

Nieuwe zenders laten zien hoe de opvolger van de iPhone X eruit kan zien. De iPhone X-opvolger in dit concept heeft onder andere een kleinere notch en dunnere schermranden, waardoor het scherm nog een stukje groter is dan bij de huidige iPhone X.

De opvolger van de iPhone X krijgt waarschijnlijk nog dunnere schermranden dan het huidige model. In nieuwe concepten is te zien hoe dat er in de praktijk uit kan gaan zien, onder andere dankzij een kleinere notch. Ook andere functies en aanpassingen zijn verwerkt in deze nieuwe renders, zoals dual-SIM en een platte cameralens.

Concept opvolger iPhone X

De huidige iPhone X heeft al behoorlijk kleine schermranden en ook aan de bovenkant loopt het scherm bijna helemaal tot de rand door. Alleen de notch, de inkeping bovenaan, zorgt ervoor dat er een klein deel van het scherm mist. Als we de geruchten mogen geloven zou Apple van plan zijn om de iPhones van 2019 te voorzien van een nog kleinere notch, waardoor het scherm dus weer een stukje groter wordt. Dit is vooral goed nieuws voor China, omdat de verkoop van de iPhone X in dat land tegen zou vallen omdat veel concurrerende smartphones nog dunnere schermranden hebben dan de iPhone X.

Maar hoe kan zo’n nieuwe iPhone X er dan uit zien? In de nieuwe renders is te zien hoe zo’n kleinere notch eruit ziet. In het eerste plaatje is de huidige iPhone X naast het nieuwe concept gezet. Je kunt dan goed zien dat een kleine aanpassingen zoals een kleinere notch meteen opvalt en nog behoorlijk wat verschil maakt in extra schermruimte. Ook zijn de randen aan de zijkant iets dunner gemaakt, waardoor je dus nog meer scherm overhoudt.

iPhone X en iPhone XI concept met dunnere schermranden.

Verder is in het concept ook dual-SIM verwerkt. Dankzij dual-SIM kun je twee SIM-kaarten tegelijk in een iPhone gebruiken, waardoor je dus ook op twee telefoonnummers bereikbaar bent. Er is een aantal Android-smartphones die over dual-SIM beschikken, maar op de iPhone is dat niet mogelijk. In tijden waarin de losse SIM-kaarten juist langzaamaan beginnen te verdwijnen (zoals bij de Apple Watch Series 3), lijkt het ons onwaarschijnlijk dat Apple dual-SIM zou ondersteunen op de manier zoals in dit concept te zien is. Tot slot heeft het model in dit concept een cameralens die in de behuizing zit, waardoor deze niet meer uitsteekt. Of het Apple ooit gaat lukken om dit te realiseren, is echter nog maar de vraag. De iPhone heeft al sinds de iPhone 6 een uitstekende cameralens en met steeds geavanceerdere lenzen wordt het lastiger om de camera niet uit te laten steken.

iPhone XI concept met dual-SIM.

Voor dit jaar heeft Apple drie iPhones in het verschiet, namelijk een nieuwe versie van de iPhone X, een iPhone X Plus en een 6,1-inch iPhone met LCD-scherm. Van dat laatste model zou het design wel overeenkomen met de iPhone X, waardoor het er dus op lijkt dat er geen nieuwe iPhone met een thuisknop komt. De drie 2018 iPhones krijgen dus allemaal hetzelfde design. De huidige iPhone X zou na een jaar komen te vervallen, op ongeveer dezelfde manier als de iPhone 5 in 2013. De huidige iPhone X zal dus niet met een lagere prijs verkrijgbaar blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2018, 9:46
Bron Bron iDropNews
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen concept, iPhone X, iPhone XS Max
Devices iPhone X, iPhone XS Max

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.