ING schaft TAN-codes af en maakt mobiel bevestigen de standaard

ING gaat dit jaar de TAN-codes afschaffen en maakt Mobiel bevestigen met de ING-app de standaard. Hierdoor moet je een betaalopdracht altijd verzenden met de Mobiel bankieren-app.

Met het vernieuwde Mijn ING wordt mobiel bevestigen van betalingen de standaard, waardoor de TAN-codes komen te vervallen. Daarbij gebruik je de Mobiel Bankieren-app om je betaalopdracht via internetbankieren van ING te versturen, waardoor je geen aparte TAN-codes meer over hoeft te tikken. Tegen het einde van 2018 verdwijnen de TAN-codes voor iedere ING-klant definitief.

Mobiel bevestigen maakt einde aan TAN-codes

ING maakt al ruim dertig jaar gebruik van de zogenaamde Transactie Autorisatie Code (TAN), maar eind dit jaar komt er dus een eind aan. Vanaf eind deze maand introduceert ING het vernieuwde Mijn ING, dat qua vormgeving en werking meer weg heeft van de Mobiel Bankieren-app. Zowel de app als het internetbankieren worden daardoor gelijk getrokken, waardoor ook functies als Kijk vooruit te gebruiken zijn via internetbankieren. Dat betekent ook dat mobiel bevestigen de standaard wordt.

Bekijk ook

ING biedt eerste klanten de mogelijkheid om TAN-codes te vervangen door Mobiel Bankieren-app

De ING is gestart met de uitrol om betalingen via Mijn ING goed te keuren met de Mobiel Bankieren-app. Hierdoor heb je geen TAN-code meer nodig om je betalingen te verzenden via een computer.

Mobiel bevestigen werd eind 2016 door ING geïntroduceerd als extra mogelijkheid om een online betaalopdracht te verzenden. Na het aanmaken van een betaling op de computer, wordt er automatisch een pushbericht naar al je toestellen gestuurd waar de Mobiel bankieren-app op geïnstalleerd is. Hierna hoef je alleen maar in te loggen in de app en op goedkeuren te tikken om de betaling te verzenden. De TAN-codes worden op deze manier uitgefaseerd. Mobiel bevestigen werkt momenteel alleen nog met particuliere klanten, maar vanaf maart is dit ook voor zakelijke gebruikers mogelijk. Voor mensen die de ING-app niet kunnen gebruiken, komt ING eind 2018 nog met een alternatieve manier om betalingen te verzenden.

https://www.youtube.com/watch?v=RgDymTXRLJ4

Steeds meer banken zetten hun eigen app in om betaalopdrachten te verzenden. Eind december verving ABN AMRO al de e.dentifier door de Mobiel bankieren-app, waardoor je het speciale kastje en je betaalpas niet meer nodig hebt om je betaalopdrachten te verzenden.

Bekijk ook

ABN AMRO-app vervangt e.dentifier bij online bankieren

Online bankieren gaat bij ABN AMRO nu een stuk makkelijker, want je hebt geen e.dentifier meer nodig. In plaats van dit apparaatje gebruik je nu de ABN AMRO-app om betalingen te bevestigen.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.