iPhone X review: opstarten en instellen

Klein aantal iPhone X-gebruikers kan geen telefoontjes opnemen

Een klein aantal bezitters van de iPhone X kan geen telefoontjes opnemen, omdat het scherm niet oplicht. Apple is bezig met een onderzoek, maar heeft nog geen oorzaak of oplossing bekendgemaakt.

Telefoontjes komen niet aan
Een klein aantal gebruikers van de iPhone X blijkt problemen te hebben bij het bellen. Bij een inkomend telefoontje gaat het scherm pas zo laat aan, dat het bijna niet lukt om te antwoorden. Op het Apple-supportforum is te lezen dat de telefoon overgaat, maar dat het scherm pas na acht seconden reageert om op te pakken. Soms is dat te laat om nog verbinding te krijgen. Apple zou bezig zijn om het probleem in kaart te brengen. Het is nog onduidelijk wat het probleem veroorzaakt.

Het probleem zou zich alleen voordoen bij de iPhone X en is niet wijdverbreid. Zoals wel vaker het geval is bij dit soort problemen hebben sommige gebruikers baat bij een oplossing en andere niet. Zo lost het herstellen van de iPhone het probleem tijdelijk op, maar niet bij iedereen.

Workaround via ander toestel
Op het Apple-supportforum en in de Financial Times (paywall) is meer erover te lezen. Heb je er ook last van en helpt opnemen met de oordopjes niet, dan zou je het gesprek kunnen laten doorsturen naar een ander apparaat zoals een Apple Watch, iPad of Mac. Je kunt met Continuity bijvoorbeeld bellen op de Mac. Je moet met dat apparaat wel in de buurt zijn en aangemeld op hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Het niet kunnen bellen is een van de weinige problemen die tot nu toe zijn optreden bij de iPhone X. Omdat Apple vrij veel vernieuwingen in dit toestel heeft gestopt is het bijzonder dat ‘expermentele’ functies zoals gezichtsherkenning en de thuisknoploze bediening eigenlijk zonder problemen werken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2018, 10:28
Categorie iDevices
Onderwerpen bellen, iPhone X, telefoon
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.