Apple Music-logo

Apple Music heeft 36 miljoen abonnees en kan Spotify in de VS inhalen

In de zomer van 2018 kan Apple Music de mijlpaal van 36 miljoen abonnees halen en Spotify voorbij gaan in de VS. Spotify moet steeds meer rekening houden met deze serieuze concurrent, ook al liggen ze wereldwijd in absolute aantallen nog ver voor.

Apple Music groeit snel, vooral in de VS

Spotify heeft met 70 miljoen gebruikers wereldwijd een flinke voorsprong op Apple Music. Maar in de zomer zou er wel eens een kantelpunt kunnen optreden, als Apple Music in de buurt van de 36 miljoen wereldwijde abonnees komt. In de Verenigde Staten kan Apple Music dan de grootste muziekdienst worden en Spotify voorbij streven.

Apple Music groeit in de VS maandelijks met 5 procent, terwijl Spotify met 2 procent per maand nieuwe klanten toevoegt. Als deze percentages de komende maanden zo blijven, zal Apple Music in de zomer Spotify hebben ingehaald. Dat zeggen mensen uit de muziekbusiness die de cijfers onder ogen hebben gekregen, zo meldt de Wall Street Journal.

Apple Music met 36 miljoen abonnees

Apple zou tegenover de krant hebben bevestigd dat er nu 36 miljoen betalende Apple Music-abonnees zijn. Vorig jaar september werd de mijlpaal van 30 miljoen gehaald. Het is onduidelijk hoeveel van die 36 miljoen zich in de VS bevinden, want beide muziekdiensten geven geen nadere details over de geografische spreiding. Verder is het ook nog van belang om bij Spotify rekening te houden met de gratis gebruikers. Vorig jaar juni gaf Spotify daar nadere cijfers over: er waren toen 50 miljoen betalende gebruikers en 140 miljoen totaal, dus daaruit is af te leiden dat er rond de 90 miljoen gratis luisteraars zijn. Apple Music biedt geen optie om gratis te luisteren.

HomePod audiobronnen Apple Music

Wereldwijd heeft Spotify dus niet zoveel te vrezen, maar als je naar de miljoenen Apple Music-gebruikers kijkt is het wel een concurrent om rekening mee te houden. In Nederland heb je niet meer de mogelijkheid om Apple Music 3 maanden gratis te proberen, maar betaal je €0,99 voor de eerste drie maanden. Daarna kun je overstappen naar een normaal abonnement van €10 per maand, €15 per maand voor een gezin of de studentenkorting van 50%.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2018, 19:16
Bron Bron Wall Street Journal
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.