iPhone 8-concept met metalen rand.

‘Apple wil iPhone 8 goedkoper maken vanwege Galaxy S8+’

De prijs van de iPhone 8 lijkt iets lager te liggen dan eerst gedacht werd. Volgens een analist betaal je voor de iPhone 8 straks minimaal $850, lager dan de eerder genoemde duizend dollar. De prijs in euro's ligt echter een stuk hoger.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In februari beweerden bronnen dat de iPhone 8 een prijskaartje krijgt van meer dan $1.000, waardoor het in één klap de duurste iPhone ooit zou worden. Nu zegt een analist dat de instapprijs van de iPhone 8 toch een stuk lager komt te liggen, omdat Apple wil concurreren met Samsung’s Galaxy S8+. Voor het goedkoopste model van de iPhone 8 betaal je volgens de analist straks $850 tot $900.

iPhone 8-concept met metalen rand.

‘iPhone 8 vanaf $850’

De schatting voor de prijs is afkomstig van UBS-analist Steven Milunovich. Waar dus eerder beweerd werd dat je voor een iPhone 8 minimaal duizend dollar moet neerleggen, is de schade volgens de analist zo’n $150 lager. Volgens hem past de prijs van rond de $850 beter bij de huidige ‘mainstream luxury’ prijsstrategie van Apple. Voor de prijs van $850 krijg je volgens de analist een iPhone 8 met 64GB aan opslagruimte. Kijkend naar het huidige aanbod, komt de iPhone 8 daarmee in de buurt van een 128GB iPhone 7 Plus. Wil je meer opslagruimte op de iPhone 8, dan betaal je volgens de analist straks wél bijna $1.000. Voor dat geld krijg je dan een 256GB-model.

De analist baseert zich voornamelijk op hogere productiekosten. De iPhone 8-productie zou $70 tot $90 duurder zijn dan van de iPhone 7 Plus, wat voornamelijk komt door het nieuwe OLED-scherm. Tel je deze extra productiekosten op bij de vanafprijs van de iPhone 7 Plus ($769), dan kom je inderdaad uit op ongeveer $860. Een andere beweegreden voor Apple zou de prijs van de nieuwe Samsung Galaxy S8 zijn. De Galaxy S8+ heeft een prijs van $840, waardoor de iPhone 8 daar dus een fractie boven zal liggen. De iPhone 8 krijgt echter wel een kleiner scherm, al zouden extra functies zoals een 3D-camera, een vingerafdrukscanner in het scherm en betere gezichtsherkenning de hogere prijs verdedigen.

Een aspect om rekening mee te houden bij dit soort prijzen, is dat de Europese prijs vaak een stuk hoger ligt. $850 vertaalt zich helaas niet naar €780. De duurste iPhone 7 heeft in Amerika een prijs van $849, maar in Nederland betaal je voor hetzelfde model €989. Het zou dus goed kunnen zijn dat je voor het basismodel van de iPhone 8 straks wel bijna €1.000 betaalt.

iPhone 7s en iPhone 7s Plus vanaf $649

Naast de iPhone 8 komt Apple ook met de verbeterde iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Als je straks op zoek bent naar een nieuwe iPhone, maar niet de meerprijs voor de iPhone 8 wil neerleggen, kun je straks ook nog terecht bij de iPhone 7s of iPhone 7s Plus. Volgens Milunovich betaal je voor deze twee modellen $649 en $749, dezelfde vanafprijs als voor de huidige iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Het duurt nog wel even voordat we de definitieve prijzen van de iPhone 8 te weten komen. Apple kondigt het nieuwe model waarschijnlijk in september aan, waardoor we nog een klein half jaartje geduld moeten hebben voordat de definitieve prijzen bekend zijn. Dat de iPhone 8 duurder gaat worden dan de huidige standaard iPhone, lijkt echter een zekerheid te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2017, 11:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.