Giphy Says op de iPhone.

Giphy Says zet gesproken tekst om in een stripboek-gif

Met Giphy Says maak je van je gesproken worden een leuke en originele gif. Je zet jezelf zo in een stripboek-achtige gif, waarbij de dicteerfunctie van je iPhone gebruikt wordt.

Giphy Says op de iPhone.
De dicteeroptie van iOS kun je gebruiken om berichtjes te versturen zonder te hoeven typen, maar gif-expert Giphy heeft het op een wel hele unieke manier weten te gebruiken. De nieuwe app Giphy Says maakt een gif van jouw eigen gesproken tekst en plaatst deze in een praatballon. Het lijkt daardoor alsof je zelf in een geanimeerd stripboek zit.

Giphy Says maakt gesproken gifs

Giphy Says met gif.Giphy heeft al allerlei apps beschikbaar waarmee je zelf eenvoudig een gif kunt maken of versturen, zoals Giphy Capture voor de Mac en Giphy Keys voor de iPhone. Giphy Says is echter verreweg de meest originele manier om een geinige gif te maken van jezelf of van anderen.

De app werkt als volgt: na het opstarten geef je de app toestemming om gebruik te maken van de dicteerfunctie. Alles wat je zegt wordt dus anoniem naar Apple verzonden, net zoals de gewone dicteerfunctie in het iOS-toetsenbord. Richt de camera naar jezelf of een ander en tik op de opnameknop. Vertel iets grappigs, trek er een gek gezicht bij en druk wederom op de opnameknop op het opnemen te stoppen. Giphy Says zet je gesproken bericht automatisch om in een stripboekachtige tekst. Het resultaat is hiernaast te zien. Bij het opnemen heb je de keuze uit acht verschillende tekstballonnetjes. Zo maak je ook een gif met muzieknoten, alsof je het optreden van je leven geeft. Het handige van de app is dat dit ook gewoon werkt in het Nederlands, doordat de standaard dicteerfunctie gebruikt wordt.

Giphy Says instructies.

Goed om te weten is dat de app ook werkt in een landschapsweergave, maar het is niet mogelijk met twee personen een gif te maken. Na het maken van je gif kun je deze opslaan of meteen versturen via iMessage, Twitter, Facebook Messenger en Instagram, maar je kunt ook gewoon het standaard delen-menu gebruiken. Elke gif heeft een maximale lengte van vijf seconden, maar daarin kun je al een hoop tekst kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2017, 11:30
Categorie Apps
Onderwerp gif

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.