Apple Music voor Android

Apple Music 2.0 voor Android krijgt flinke make-over in Apple-stijl

Apple Music 2.0 voor Android heeft een flinke make-over gekregen. Ondertussen stopt Google met de ondersteuning van gamediensten voor iOS.

Apple heeft een grote update uitgebracht voor de Apple Music-app voor Android. Versie 2.0 heeft een vernieuwde gebruikersinterface die sterker lijkt op iOS 10. Het moet ervoor zorgen dat de app overzichtelijker en simpeler wordt. Tegelijk kondigt Google aan dat ze stoppen met Google Play Game Services voor iOS.

Apple Music voor Android

Apple Music 2.0 voor Android

Bijna zeven maanden geleden kreeg Apple Music een make-over in iOS 10. Nu profiteren ook de Android-gebruikers van Apple Music daarvan mee: ze krijgen een totaal vernieuwde app, met onder andere songteksten op het scherm. Ook is de navigatie simpeler geworden: er zijn nu slechts vier secties: Bibliotheek, Voor Jou, Bladeren en Radio.

Ook de albums worden groter weergegeven, terwijl andere onderdelen minder goed zichtbaar zijn. Nieuwe albums zijn verdwenen achter de Blader-tab. Verder kun je offline luisteren naar muziek die je eerder had gedownload.

Apple Music voor Android

De Android-app lijkt nu sterk op de iOS-versie en het is de vraag of Android-gebruikers daar blij mee zijn. Material Design heeft plaats moeten maken voor Apple’s designstijl.

Apple heeft nu drie apps voor Android-gebruikers: Apple Music, een migratietool voor mensen die naar iOS willen overstappen en een app voor de Beats Pill+ speaker.

De nieuwe Apple Music 2.0 voor Android is te vinden in de Play Store.

Google Play Game Services niet meer voor iOS

Ondertussen gaat bij Google de stekker uit een dienst voor iOS-gebruikers: Google Play Games Services (GPGS) zal niet langer worden ondersteund op iOS en de reden is simpel: het wordt nauwelijks gebruikt. GPGS is een serie tools en diensten voor gameontwikkelaars, waarmee ze sociale functies konden realiseren zoals onderlinge scores bekijken en vrienden uitnodigen voor een spelletje.

Google Play Game Services

Omdat Apple daarvoor al Game Center heeft ontwikkeld, bleek er weinig animo om dergelijke functies via Google te regelen. Google stopt nu met de analyseools en multiplayer-functies en sloopt ook bepaalde Android-functies eruit. Gifts, Requests en Quests zullen niet langer worden aangeboden, ook omdat er nauwelijks gebruik van werd gemaakt. In april 2018 zullen de functies compleet worden uitgeschakeld. Ontwikkelaars hebben daardoor nog even de tijd om hun games aan te passen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2017, 9:36
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.