iPhone 8 met edge-scherm

‘Apple’s iPhone X voor het 10-jarig jubileum wordt de duurste iPhone ooit’

De 'iPhone X' of iPhone 8 voor het 10-jarige jubileum zal meer dan 1.000 dollar gaan kosten en wordt daarmee de duurste iPhone ooit, aldus bronnen.

Apple’s jubileumtoestel ter ere van het 10-jarig bestaan van de iPhone zou meer dan $1.000 kunnen gaan kosten, omgerekend zo’n €935. Het wordt daarmee de duurste iPhone die Apple ooit heeft uitgebracht.

iPhone 8 met edge-scherm

‘iPhone X’ van 1000 dollar

Bronnen van Fast Company beweren dat het jubileumtoestel de naam ‘iPhone X’ krijgt of iPhone 8 en dat de prijs boven de 1.000 dollar zal liggen. Het zal het duurste model worden dat Apple dit jaar uitbrengt, met een nieuw design en een OLED-scherm. Verder zou het toestel nieuwe 3D-sensortechnologie van Lumentum bevatten. Dit kan op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld voor gezichtsherkenning, voor betere foto’s of voor een vorm van augmented reality.

‘Nieuwe iPhones gewoon in september’
Fast Company spreekt geruchten dat de nieuwe iPhones dit jaar eerder op de markt komen tegen. In plaats daarvan zouden ze op het gebruikelijke moment in september/oktober in de winkel liggen. Het OLED-scherm zal rond de 5,8-inch zijn en loopt over de hele voorkant van de telefoon. Volgens analist Ming-Chi Kuo is daarvan maar 5,1″ tot 5,2″ bruikbaar.

De prijs van $1.000 zou betekenen dat het de duurste iPhone is die Apple ooit heeft gemaakt. Tot op heden gaat de 256GB iPhone 7 Plus met de hoofdprijs aan de haal: in de VS kost het toestel $969 exclusief salestax en in Nederland en België betaal je er zelfs €1.129 voor. Voor ons zal de prijs wellicht zelfs boven de €1.200 uitkomen, rekening houdend met Apple’s ongunstige koersomrekening.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2017, 21:36
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 8, iPhone X
Device iPhone X

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.