iPad Pro opladen.

Zo laad je de 12,9-inch iPad Pro veel sneller op

Je kunt de grote iPad Pro natuurlijk opladen via de meegeleverde accessoires, maar met een nieuwe set kabels en adapters van Apple gaat het opladen een stuk sneller.

Door het grote schermoppervlak en de grote batterij van de 12,9-inch iPad Pro duurt het opladen vrij lang, zo bleek ook al uit onze review. Maar nu Apple nieuwe accessoires op de markt gebracht heeft, kun je je grote iPad Pro een stuk sneller opladen dan voorheen, blijkt uit tests van MacStories. Het gaat om de Lightning-naar-USB-C-kabel in combinatie met de Apple USB-C-lichtnetadapter van 29 Watt.

iPad Pro opladen

iPad Pro laadt ruim twee keer sneller op

Na het evenement lanceerde Apple een reeks nieuwe accessoires, waaronder nieuwe hoesjes. Daarnaast heeft Apple een nieuwe kabel uitgebracht. Deze Lightning-naar-USB-C-kabel is in eerste instantie bedoeld om je iPhone, iPad of iPod touch op te laden via een USB-C-poort, bijvoorbeeld die in de nieuwste MacBooks. Maar gecombineerd met de USB-C-lichtnetadapter van 29 Watt, heeft de kabel voor de grote 12,9-inch iPad Pro flinke voordelen. Deze kabel gebruikt de snelle laadcapaciteit van de iPad Pro, zo meldt Apple op de productpagina.

iPad Pro opladen gaat sneller met de 29 Watt-adapter.

Uit tests blijkt dat het opladen van de grote iPad Pro aanzienlijk sneller is. Om de batterij van 0% tot 80% op te laden, is bij de nieuwe kabel en 29 Watt-adapter slechts één uur en 33 minuten nodig, terwijl dit bij de meegeleverde accessoires ongeveer 3,5 uur kost. Ook in andere gevallen gaat het opladen van de iPad Pro een stuk sneller dan met de standaard 12 Watt adapter. Het langzame opladen was één van de minpunten van de iPad Pro.

Juiste accessoires voor snel opladen niet standaard geleverd

Het is vreemd dat Apple deze snellere adapters niet meelevert bij de grote iPad Pro. Apple ziet dit model immers als een vervanging voor de laptop, maar levert niet de juiste spullen om het apparaat snel op te laden. Bij de nieuwe MacBooks wordt wel de 29 Watt-adapter standaard geleverd, terwijl de iPad Pro een mobiel apparaat is dat je overal mee naartoe kan nemen en dus baat heeft bij snel opladen. Wil je dus je grote iPad Pro extra snel opladen, dan zul je €29 moeten neerleggen voor de juiste kabel en €59 voor de benodigde adapter, mocht je geen nieuwe MacBook en dus ook niet de vereiste adapter in huis hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2016, 18:15
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, ipad pro, opladen

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor professionals. De iPad Pro komt in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.