Apple brengt iOS 9.3.1 uit, lost probleem met Safari-linkjes op

Apple heeft iOS 9.3.1 uitgebracht. Deze nieuwe update lost enkele problemen op die waren ontstaan door de komst van iOS 9.3, zoals het niet kunnen openen van URL's en linkjes.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iOS 9 met iPhone, iPad en iPhone 6s.
Apple heeft vlak na het verschijnen van iOS 9.3 alweer de eerste update uitgebracht. Dat heeft ermee te maken dat de release van iOS 9.3 niet bepaald over rozen is gegaan. Naast een probleem met openen van linkjes en URL’s in apps zoals Safari, Mail, WhatsApp en meer hebben veel gebruikers ook last (gehad) van activatieproblemen, met name op oudere devices.


Bekijk ook

iOS bug: URL's en linkjes openen lukt niet [Fixed]

iOS 9.3 bevat een nieuwe bug: linkjes en URL's zijn niet klikbaar in Safari, Mail, WhatsApp en andere apps, melden iCulture-lezers.
Bekijk ook

Apple brengt opnieuw iOS 9.3 update uit voor oudere iPhones en iPads

Apple heeft een extra update voor iOS 9.3 uitgebracht, bedoeld voor mensen met een iPad 2 die activatieproblemen hebben.

iOS 9.3.1 - update voor linkbug

In iOS 9.3 voegde Apple behoorlijk wat nieuwe functies toe, zoals de nachtmodus genaamd Night Shift. Maar de update leverde ook heel wat problemen op. Zoveel zelfs, dat we een apart artikel over bugs in iOS 9.3 moesten schrijven. Eén van de meest vervelende bugs was het feit dat heel wat mensen met een oudere iPhone of iPad hun toestel niet meer konden activeren. Apple trok iOS 9.3 voor oudere toestellen daarom tijdelijk terug, om ondertussen aan een verbeterde versie van iOS 9.3 voor deze toestellen te werken. iOS 9.3.1 moet definitief afrekenen met een hoop resterende problemen.

Bekijk ook

iOS 9.3: dit zijn de nieuwe functies

iOS 9.3 is onderweg, maar dankzij de beta's weten we al wat we van de software-update kunnen verwachten. We zetten alle nieuwe functies overzichtelijk voor je op een rijtje.

Activatiebug voor iPad en oudere iPhones

Eerder deze week gaf Apple nogmaals een gewijzigde versie van iOS 9.3 vrij, waarin problemen met activering van oudere iPads en iPhones werden aangepakt. Die hebben helaas nog niet voor iedereen geholpen, getuige de vragen hierover op Twitter en in onze reacties. Mogelijk verhelpt iOS 9.3.1 nu ook definitief deze activatieklachten.

iOS 9.3.1 downloaden

Je kunt iOS 9.3.1 installeren door op je toestel te zoeken naar nieuwe software. Je vindt deze optie bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zie je de update nog niet, wees dan gerust. De update is pas net verschenen, waardoor het even kan duren voordat hij zichtbaar is.

Je kunt iOS 9.3.1 ook installeren via de desktop. Sluit je toestel met een kabel aan, open iTunes, selecteer het aangesloten toestel in de menubalk en kies voor Zoek naar update.

Bekijk ook

iOS 9: het complete overzicht

Alles over iOS 9 en de bijbehorende functies, zoals nieuw lettertype San Francisco, proactieve Siri, Night Shift en multitasken op de iPad. Lees over de iOS 9 aankondiging, release en meer.

Reacties: 70 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.