Disney Infinity 3.0 voor Apple TV toch niet zo oneindig: Disney stopt ondersteuning

Slecht nieuws voor gaming op de Apple TV: één van de grootste games op de Apple TV krijgt geen ondersteuning meer. Disney Infinity 3.0 krijgt geen verdere updates meer.

Disney Infinity 3.0 voor de Apple TV.

Eén van de pijlers van de nieuwe Apple TV is de mogelijkheid om games te spelen. Apple heeft bij de aankondiging van de Apple TV bijvoorbeeld ruim de tijd gegeven aan een demonstratie van Crossy Road en Beat Sports, terwijl ook de speciale Nimbus Steelseries-controller in de Apple Store verkrijgbaar is. Eén van de grote releases voor de Apple TV is Disney Infinity 3.0, een spel waarin je fysieke poppetjes moet gebruiken om het spel te kunnen spelen. Vandaag blijkt dat Disney het spel niet verder meer zal ondersteunen met toekomstige updates, waardoor er bijvoorbeeld geen nieuwe personages toegevoegd kunnen worden, aldus een reply van een Disney Infinity moderator op hun openbare forum.

The team is currently focusing on the traditional gaming platforms. We are always evaluating and making changes, but there are currently no plans for futher updates to the Apple TV version of the game. Please keep an eye out for further news about this, and feel free to contact Support if you have any questions.

Disney Infinity 3.0 voor Apple TV toch niet zo oneindig

Het gaat om het volledige spel van Disney Infinity 3.0, dat ook beschikbaar is voor traditionele spelcomputers. In de game maak je gebruik van een speciaal portaal waar je fysieke personages op zet, zodat deze in de game verschijnen. In Disney Infinity 3.0 spelen personages uit Star Wars een hoofdrol. Disney heeft nu laten weten dat “er momenteel geen plannen zijn voor toekomstige updates voor de Apple TV-versie van Disney Infinity 3.0.

https://www.youtube.com/watch?v=adOqiAnu9FA

Hierdoor kan het zo zijn dat speelsets die je voor de Apple TV-versie gekocht hebt, in de toekomst niet meer werken. Ook is het nu heel onwaarschijnlijk dat toekomstige personages nog werken in de versie voor de Apple TV. Deze ontwikkeling is bijzonder pijnlijk voor Apple, omdat Disney één van de grotere partijen is die hun game naar de Apple TV gebracht heeft.

Disney Infinity Starterspakket in Apple Store

Apple verkoopt zelf in de Apple Store de benodigde accessoires voor Disney Infinity, zoals het starterspakket voor €119,95 en verschillende poppetjes van minimaal €13,95 per stuk. Dat Disney nu al na enkele maanden min of meer de stekker uit deze versie trekt (red: mogelijk vanwege tegenvallende verkoopcijfers), belooft waarschijnlijk weinig goeds voor toekomstige Apple TV-games.

Het starterspakket en poppetjes die door Apple verkocht worden, kunnen nog wel gebruikt worden in de iOS-versie van Disney Infinity 3.0 Toy Box (link). Mocht je nou toch nog op zoek zijn naar een spel voor je Apple TV waarbij je fysieke poppetjes kunt gebruiken, dan is er ook nog Skylanders Super Chargers (link).

Bekijk ook

Dit zijn de beste (Apple Arcade-) games voor de Apple TV

Wat zijn de beste Apple TV-games? In deze round-up zetten we de leukste voor je op een rijtje, zowel voor Apple Arcade als voor mensen die liever een losse app installeren. Dit zijn onze aanraders voor gamen op de Apple TV!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.